Cu cât știi mai multe, cu atât te îndoiești mai mult

592.04Întrebare: Psihologii spun că sentimentul propriei puteri ne face mai hotărâți și ne permite să luăm decizii în mod autonom. Ești de acord cu asta?

Răspuns: Nu. Cu cât o persoană este mai sus în realizările sale științifice, cu atât se îndoiește mai mult, cu atât pune tot felul de întrebări, are o mulțime de concepte pe care nu le poate conecta între ele în niciun fel și nu are încredere în se.

Dacă are încredere în sine, atunci nu este un adevărat cercetător, nu este un adevărat om de știință și expert. Cu cât o persoană știe mai multe, cu atât se îndoiește mai mult.

Comentariu: Oamenii învestiți cu putere au mai puține îndoieli cu privire la corectitudinea acțiunilor lor, chiar dacă îi condamnă pe alții pentru aceeași acțiune.

Răspunsul meu: Da, este corect. Puterea distruge tot ce este logic în noi. Puterea este suprimare, puterea este control.

Dacă am putere asupra cuiva, atunci acea persoană nu are nici liber arbitru, nici libertate de gândire. Nu mai este posibil să-i cer sfaturi, nu are îndoieli pentru că este obligat să mi se supună.

KabTV „Stări spirituale” 22/03/2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: