Cu ce forţe lucrează Cabala?

Întrebare: Cu ce forţe lucrează Cabala?

Răspuns: Două forţe există în natură: forţa primirii şi forţa dăruirii, plus şi minus. Ele ne influenţează dorinţa. Dorinţa de a primi există în fiecare din noi de la început – ne naştem cu ea. Dorinţa de a dărui, cu toate acestea, trebuie să o câştigăm pentru noi înşine de la natură, de la Creator.

Totul se întâmplă ca în fizică: o forţă respinge, cealaltă atrage. Acţionăm pe baza acestor proprietăţi naturale. Chiar şi atunci când discutăm despre dorinţe, rugăciune şi aspiraţii, noi ne referim doar la forţe.

Forţa de a primi este natura noastră: vreau să atrag spre mine ceea ce îmi doresc, să capăt maximul de plăcere cu efortul minim.

Puterea de a dărui este puterea Luminii. Dacă absorb dorinţa unui prieten, dacă îmi doresc ca prietenul meu să primească, iar eu încerc să-i umplu această dorinţă, atunci puterea prin care vreau să fac asta se numeşte puterea dăruirii.

Ea trebuie să fie descoperită, la fel cum a fost descoperită electricitatea. Pentru a face asta eu am nevoie să simt un prieten mai aproape decât pe mine însumi. Atunci când revelez puterea dăruirii, încep să mă ajustez cu ajutorul ambelor forţe. Între ele eu pot, din ce în ce mai mult, să determin proprietatea comună a dăruirii şi a primirii, în care să simt Creatorul.

Cel mai important lucru pentru mine este să revelez Creatorul cât mai mult posibil între aceste două forţe opuse: primirea şi dăruirea.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 2/4/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed