Cu cine se căsatoresc bărbații?

La Stiri (Legacy Project – Cornell) “Am petrecut timp pe de-a lungul anului trecut pentru a discuta cu persoanele tinere despre speranțele lor pentru căsătorie. Iar întrebarea care a aparut mai mult decat oricare alta este: “Cum pot știi dacă persoana este potrivită pentru mine?” Este posibil să se afle dacă cineva ar putea fi un partener compatibil de lungă durată sau un partener dificil și controversat?

“Sună complicat, nu? Însă în interviurile noastre cu sutele de cupluri de lungă durată despre ce funcționează și ce nu funcționează pentru o lunga și satisfăcătoare relație, un raspuns simplu și direct a aparut. Se pare că bătranii noștri cred că este ceva apropiat de un “glonț magic” când vine vorba de luarea deciziei pentru o relație: ‘Să rămân, să plec?’ Și totul se reduce la similaritate …

“Pe baza experienței lor lungi, atât în relațiile romantice, cât și în afara lor, lecția fundamentală este aceasta: Se prea poate să aveți o căsătorie satisfacătoare pentru o viață atunci când tu și partenerul tău sunteți în esență similari. Și dacă sunteți foarte diferiți, bătranii avertizează că, deși căsătoria poate funcționa, totuși este posibil să fie mult mai dificilă”.

Intrebare: Asta are o rădăcină spirituală?

Raspuns: Desigur, aceia care sunt similari sunt atrași unul de celalalt în fiecare aspect al vieții.

Intrebare: Încălcarea acestei reguli are vreo implicare?

Raspuns: În cazul acesta este foarte dificil să te adaptezi cu acea persoană, deoarece trebuie să te obișnuiești cu ea și s-o înțelegi. Până la urmă, psihologia, ideologia, conștientizarea, înțelegerea și gusturile necesită un partener apropiat, ceea ce nici unul din noi, fiind egoiști, nu vrea, deoarece implică un consum enorm de energie. Dacă oamenii se conectează, trebuie să aleagă pe cineva pe care să-l înțeleagă foarte bine. Bărbații, de regulă și inconștient, aleg femeia care se aseamănă cu mama lor, iar femeia alege barbatul care se aseamănă cu tatăl ei.

Vă doresc tuturor să vă găsiți jumătatea care este potrivită pentru voi.

Intrebare: Creatorul este jumătatea potrivită pentru noi?

Raspuns: Pentru a deveni jumatatea Lui, noi trebuie să ne asemănăm cu Creatorul. În cazul acesta se aplică aceleași reguli – legea similarității, echivalenței de formă. Ar trebui să dăruim și să iubim în măsura în care o face El și prin obținerea acestui atribut, ne apropiem de El.

Intrebare: Trebuie să simt că, Creatorul dăruiește?

Raspuns: Începem să Îl simțim în măsura în care obținem acest atribut.

Cât pentru căsnicie, putem lua un exemplu de la familiile religioase. Se căsătoresc cu bărbați și femei din mediul lor, care au fost crescuți în același fel. Nu trebuie să învețe ce le place sau nu partenerilor, cu ce sunt obișnuiți sau ce fel de viață vor duce.

Au vazut totul acasă și vor continua să trăiască în același mod în familia lor. Se potrivesc de la început. Se aseamănă între ei și astfel ei coexistă fără surprize neplacute. Asta este ceea ce înseamnă similaritatea. În familiile ortodoxe funcționeaza 100%.

Așadar, este de preferat să alegi un partener conform asemănării. Dacă am putea cerceta tinerii și să vedem asemanarea și echivalența de formă dintre ei, conform unui anumit criteriu, ar fi mai clar dacă sunt potriviți ca parteneri de căsătorie sau nu.

Toate asigurările că se iubesc între ei nu înseamnă nimic.

Din emisiunea de pe KabTV’s “Stiri cu Michael Laitman” 11/1/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: