Cu şi fără protecţie

Toate păcatele din munca noastră spirituală apar datorită erorile umane. Credem că suntem deja protejaţi şi că ne-am ridicat deasupra egoismului, dar, de fapt, atunci când descoperim un nou nivel, cădem şi nu putem să facem nimic.

Întrebare: De ce i se permite unei persoane să facă greşeli?

Răspuns: De exemplu, am studenţi tineri care au între 25 şi 40 de ani, bărbaţi sănătoşi, normali, care înţeleg că nu este nimic care să merite în viaţă cu excepţia unităţii spirituale. Lumina vine şi îi protejează cu un strat protector, un Masah, până la un anumit nivel.

Dar dacă îi punem într-un restaurant cu fântâni arteziene şi cu dansatoare, sau într-un stadion de fotbal cu mii de fani, nu ştim ce s-ar putea întâmpla cu gândurile lor, un moment mai târziu.

Reiese o aritmetică simplă: în momentul în care cuiva i se dă un egoism adiţional, care nu are Masah, acela cade. Este o lege fizică!

În timpul lecţiei, oamenii se pot ridica la nivelul purităţii absolute! Sunt protejaţi pentru că totul este închis. Singurul lucru deschis este iubirea şi dăruirea, pentru că îi acoperim pe prieteni cu Masah-ul comun. Apoi, ieşim afară împreună pentru a celebra ascensiunea noastră într-un restaurant, şi asta este. Cad!

Acesta este păcatul lui Adam. Mai întâi, te ridici la nivelul de „ceruri” (Grădina raiului), unde totul este minunat. Apoi, când vrei să ridici totul la nivelul divin, vezi că nimic nu mai funcţionează. Pentru tine, lumea rămâne în restaurant.

Din emisiunea de pe Kab Tv „Secretele Cărţii eterne” din 24.12.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed