Cu viteza cu care se deschide lumea

Întrebare: De ce reuşesc să vorbesc cu uşurinţă despre înţelepciunea Cabalei, cuvintele parcă vin de la sine, dar, atunci când încep să le spun oamenilor despre garanţia reciprocă, totul devine atât de dificil, încât trebuie să mă exprim cu mare grijă şi să fac eforturi deosebite?

Răspuns: Este grozav! Acum descoperi că, atunci când vorbeşti despre înţelepciunea Cabalei, foloseşti cuvinte care nu au nici un înţeles pentru tine, despre o lume pe care încă nu o simţi. Dar, dacă începi să vorbeşti, folosind limbajul acestei lumi, despre garanţia reciprocă, ură, apropiere, alienare şi conectare, deja începi să scoţi la iveală emoţii puternice şi atunci înţelegi cât de departe te găseşti faţă de aceste concepte.

Este greu, cu adevărat, să vorbeşti despre acestea, pentru că, atâta timp cât foloseşti limbajul Cabalei, totul decurge cu uşurinţă: Reshimot, Partzufim, Masachim (ecrane) care se înalţă şi coboară, de la un loc la altul, restricţie, Lumina care se întoarce, Lumina Directă… totul pare să fie extraordinar. Te joci cu cuvintele ca un jongler de la circ, învârtind bilele, dar, în acelaşi timp, acestea sunt doar cuvinte.

Atunci când începi să legi cuvintele de ceea ce simţi şi nu mai foloseşti limbajul Cabalei, ci, mai degrabă, limbajul acestei lumi, descoperi cât de străin este el pentru inima ta. De aceea totul devine atât de dificil.

Trebuie să începem să folosim cuvinte care ne sunt apropiate inimii noastre şi apoi vom înţelege în ce măsură inima nu este de acord cu ele. Obişnuieşte-ţi, încet-încet, inima cu ele. Aceasta se petrece acum cu noi; avansăm în mod corect.

Vom avansa în ritmul în care se deschide lumea în faţa noastră, fără să o forţăm, ci, pur şi simplu, folosind oprtunităţile care nu se oferă: conectând diverse organizaţii, oferind broşuri şi pliante, diseminând materiale pe internet, ţinând prelegeri, etc. Apoi vom vedea cum se deschide drumul, mai departe, pentru noi.

Din prima parte a  lecţiei zilnice de Cabala 6/21/12, Shamati #30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: