Cucerind Hebronul

510.01Profeți, Iosua, 14:13 – 15: Iosua l-a binecuvântat și i-a dat Hebronul lui Caleb, fiul lui Iefune, ca moștenire.

Prin urmare, Hebron a devenit moștenirea lui Caleb, fiul lui Iefune Kenizitul, până în ziua de azi, pentru că a împlinit voia Domnului, Dumnezeul lui Israel.

Și mai înainte numele Hebronului era Kiriat-arba (orașul Arba); Arba a fost cel mai mare om dintre ‘Anakimi’. Iar pământul s-a odihnit de război.

Întrebare: Hebron este probabil cel mai turbulent loc de pe Pământ. Ce este în el? Din punct de vedere istoric, aceasta este prima capitală a regelui David, al doilea cel mai sfânt oraș după Ierusalim. Peștera Patriarhilor unde sunt îngropați strămoșii noștri este acolo. Dar de ce este un loc atât de turbulent?

Răspuns: Pentru că tocmai pentru acest loc este purtat un război simbolic între Israel și restul lumii, deoarece toată lumea dorește o conexiune cu Creatorul.

Conexiunea cu Creatorul se întâmplă prin strămoși. Astfel, Hebron este punctul care leagă fiecare națiune de El. Adam și Eva, Avraam și Sara, toate sunt legături serioase între Creator și un om numai dacă el ar cuceri simbolic Hebronul.

Cu toate acestea, el va cuceri din punctul de vedere al conexiunii cu El, cel puțin o conexiune externă, deoarece toți cei care înțeleg greșit conexiunea cu Creatorul cred: „Dacă vom domni acolo, atunci acest loc va fi al nostru”. Ei nu înțeleg că această legătură este dată doar de unitatea internă la care se poate ajunge ridicându-se deasupra egoismului.

Prin urmare, de când  a existat Hebronul, și a existat chiar înainte de intrarea poporului Israel acolo, au avut loc războaie. Turcii, cruciații și arabii cu toții au vrut Ierusalimul și Hebronul.

Întrebare: Și dvs ați fost la Hebron. Ce simțiți despre acest loc?

Răspuns: Goliciune absolută. Este posibil să spunem că există un fel de conexiune, dar acest sentiment este foarte vag. Singurul sentiment pe care îl am și l-am avut întotdeauna se trezește la mormântul rabinului Shimon. Am putut vedea asta chiar și la Rabash. Puteam simți cu adevărat că el era aproape fizic de Creator. Cum să explic acest lucru, nu știu.

Nici în alte locuri, nu există deloc simţiri. Nici la Zidul Plângerii, nici la Hebron. Cu toate acestea, când Rabash l-a întrebat pe Baal HaSulam: „De ce te-ai dus la Hebron”, el a răspuns: „Pentru că se spune că o persoană ar trebui să încerce să atingă gradul strămoșilor săi”.

Întrebare: Va fi vreodată pace în Hebron?

Răspuns: Numai când vom termina cu toate dorințele noastre necorectate.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 8/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: