Cui să lase miliarde?

Remarcă: Primii zece din cei mai bogați oameni din lume nu își vor lăsa averea copiilor lor.

Comentariul meu: Obiceiul de a lăsa posesiunile următoarei generații, s-a învechit. Oamenii înțeleg că nu oferă copiilor nicio fericire.

Adică unui copil trebuie să i se ofere o educație bună și dreptul normal, minim, de a exista, puțin peste mediu. Dar nu mai mult de atât. În acest mod copilul va face eforturi pentru a obține mai mult. El, de asemenea, va învăța cum să se salveze pe el, însuși și pe familia lui, pentru a se proteja de toate problemele. Iar fără asta el nu va știi ce să facă și în ce direcție să meargă.

Asta corupe oamenii. Apropo, Tora spune că un tată nu ar trebui să îi spună fiului său despre averea sa și că va trece la fiul său.

Întrebare: Dar despre faptul că oamenii bogați își lasă milioanele în scopuri caritabile?

Răspuns: Unde alt undeva să fie lăsați? Oamenii vor dona pentru cercetări și pentru ecologie și puțin câte puțin totul se va duce. Vor fi tot felul de organizații care îi vor consilia despre cum să-și dividă banii, să îi dizolve în părți și asta este tot.

Întrebare: A da totul în scopuri caritabile este un act egoist? Unii oameni au câștigat foarte mulți bani.

Răspuns: Da, ei au câștigat banii, dar acum, la sfârșitul vieții lor, ei înțeleg că acești bani nu pot fi luați cu ei, că ei, înșiși, nu mai pot face nimic cu ei, fiindcă nimeni nu este etern. Ei speră că în acest fel vor lăsa umanității, cu toate acestea și numele lor și pe ei, înșiși, ceea ce este ca un fel de mântuire pentru ei.

Remarcă: Există un cuvânt: „a perpetua”.

Comentariul meu: Să perpetueze, da. Însă eu nu îi invidiez. Dacă ei încă speră că asta se va dovedi a le fi de vreun serviciu, după ce ei deja s-au îndepărtat din această viață, atunci desigur că …

Întrebare: Asta nu îi servește? Ce i-ar servi?

Răspuns: Nu vreau să vorbesc despre asta. Lasă-i să își lase banii în scopuri caritabile.

Omului nu îi rămâne nimic! Absolut nimic cu excepția faptelor bune. Faptele bune sunt numai în a fi capabil să împingi lumea să se unească. Asta este tot, doar asta!

Numai asta se poate înregistra cumva în sufletul unei persoane. Atunci când un om se angajează în unirea lumii, el se angajează cu sufletul său, cu proprietățile sale interioare. Prin urmare, doar asta rămâne în el, iar moartea nu are nicio putere asupra acesteia.

Întrebare: Ce fel de acțiune este pentru unificarea lumii?

Răspuns: Este o dorință reciprocă a oamenilor pentru a se ajuta intre ei, chiar și la nivel pământean. Cel mai important lucru este unirea pentru a revela mintea superioară, cea mai înaltă proprietate, cea mai înaltă putere, Creatorul, proprietatea iubirii și a dăruirii.

Dacă ei vor direcționa oamenii spre asta, atunci, de fapt, vor rămâne cu ei și va fi marea lor contribuție la dezvoltarea propriilor suflete.

De pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 3/19/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed