Cui se adresează înțelepciunea Cabalei?

49.01Comentariu: Unchiul Peter, care lucrează ca agent de curățat strada, locuiește în clădirea noastră. Este o persoană foarte amabilă, bună, a cărei integritate și onestitate sunt absolute. Îi pot lăsa cheile de acasă și pot pleca timp de două sau trei zile și mă pot baza pe el că-mi însoțeşte copilul oriunde ar trebui să meargă și așa mai departe.

Pot spune că lumina este revelată prin el în acest fel și cu siguranță nu are nevoie de cunoștințe speciale, un grup de zece sau de orice altă conexiune pentru a fi în starea de lumină și puritate.

Răspunsul meu: Bineînțeles că nu are nevoie de aceste informații dacă este din fire o astfel de persoană. Înţelepciunea Cabalei  este destinată oamenilor care au un ego imens, corupt, necorectat și care doresc să-l corecteze singuri. Ei înțeleg că vor să atingă ceva.

Unchiul Peter nu vrea să obțină nimic și totul este în regulă cu el, el are totul. Este total mulțumit, independent și acesta este motivul pentru care se comportă așa cum o face. Dar un câine din curte, care este mulțumit de ceea ce are, și el se poate comporta în acest fel. Astfel de oameni sunt, fără îndoială, amabili, dar nu sunt benefici în corectarea umanității, deoarece nu au nicio înclinație să facă acest lucru.

Doar egoiștii necorectați, care doresc ceva și nu pot găsi pace în viața lor obișnuită, ajung la Înțelepciunea Cabalei. Se simt rău în această lume și nu o pot suporta sau pe ei înșiși. Ei consideră că atributele lor nu sunt corectate și, prin urmare, ar trebui corectate. Acesta este de fapt motivul pentru care ne-a fost dată această lume.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabala” 25.11.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: