Cum ajutăm noi lumea

Întrebare: Omul s-a obişnuit să exploateze mediul pentru beneficiul propriu. Chiar şi când vorbim despre justiţia socială, mulţi văd o oportunitate să apuce ceva pentru ei..

Raspuns: Pentru asta educaţia trebuie să fie înainte de orice, prima condiţie necesară. Oamenii trebuie ridicaţi diferit şi trebuie învăţaţi despre sistemul în care trăim.

De exemplu, suntem familiari cu relaţiile lumii noastre. Eu ştiu ce este o bancă, munca, o clinică, un fond de pensii, asigurări sociale, şosele, semafoare, poliţie, guvern. Dar un copil nu ştie încă toate astea, aşa că îl învăţăm cum să trăiască în această lume.

Exact în acelaşi fel trebuie să învăţăm umanitatea cum să trăiască în noua lume integrală. Mecanismele egoiste se vor opri treptat din lucru. În curând vom vedea că puterea primirii nu duce nicăieri. Vom vedea că până şi oamenii care au o mulţime de bani nu ştiu ce se va întâmpla cu economia în viitorul apropiat. Totul dispare, totul este pierdut, totul se descompune, se destramă, şi încetează să mai funcţioneze. Niciun sistem nu va mai lucra în afară de sistemul de dăruire, pe care noi va trebui să-l implementăm.

Întrebare: Asta se va întâmpla într-un an sau doi, dar eu am probleme acum…

RăspunsAtunci începi să acţionezi acum. Vrei o viaţă mai bună? Plăteşte pentru ea cu dăruirea asupra celorlalţi. Aceasta este munca voastră, ea este numită „munca Creatorului”. Suntem pe cale să vedem o lume în care nu vom mai fi capabili să ne aprovizionăm pe noi înşine folosind puterea egoismului, ci numai puterea dăruirii. Dăruind pentru ceilalţi, pentru societate, vei putea să primeşti mâncare, haine, şi toate celelalte necesităţi de la societate. Dar acest lucru nu se va întâmpla fără dăruieşti, pentru că noua lume este dominată de puterea altruistă.

Întrebare: Cum vor se vor schimba oamenii la noua paradigmă?

Răspuns: Prin lovituri. Faraonul a fost cel care i-a adus pe copiii lui Israel la Creator. Haman a cauzat scăparea în final a evreilor din exilul babilonian şi întoarcerea lor în Pământul lui Israel, iar Regele i-a ajutat. Este imposibil să avansăm dacă egoul nu este revelat în noi ca forţă a răului, ca duşman al nostru.

Poate loviturile naturii şi influenţa pozitivă din partea noastră, circulaţia, vor duce la schimbare. Oamenii nu se pot schimba dintr-o dată şi să fie de acord cu noi. Dorinţa lor este opusă dăruirii. Principiul „iubeşte-ţi aproapele” li se pare o copilărie. Ei nu înţeleg încă că aceasta este baza pentru tot, că aceasta este corecţia sufletului. Răul egoismului lor nu li s-a revelat încă.

Ei vor fi în stare să-l simtă după multe lovituri, până când, în sfârşit, Faraonul va admite: „Sunt păcătos şi Creatorul e drept”. El nu gândea aşa înainte. Iar atunci, vei înţelege că totul este din cauza ta, fiindcă tu eşti corupt, nu natura înconjurătoare, sau aproapele sau oricine altcineva. Atunci vei simţi nevoia de corectare şi ea va veni. Dacă tu cauţi o metodă ne vei găsi pe noi şi ne vei cere să te învăţăm.

Dar noi nu vrem ca tu să suferi şi atunci diseminăm această metodă înainte, cu toate că ea va trezi ură în tine. Aşa ajutăm noi lumea.

Din partea a cincea a Lecţiei zilnice de Cabala 9/28/2011 „Naţiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: