Cum ar trebui să fie un lider?

631.1Întrebare: Cum ne afectează psihicul sentimentul de ușoară superioritate față de ceilalți? Să presupunem că cineva primește brusc putere într-un departament la locul de muncă, nu mă refer la puterea de stat asupra a milioane de oameni. Ce se întâmplă în psihicul omului?

Răspuns: Acesta ar trebui să primească o astfel de educație care să-l facă să se simtă nu mai sus, ci mai jos decât ceilalți, pentru a face un efort de a se ridica la ceilalți. Trebuie să simtă că încă îi lipsește ceva pentru a fi ca ceilalți.

Într-o astfel de stare are ocazia să crească. La urma urmei, atunci când își simte defectele, are șansa de a crește și de a controla. Dacă își pierde sentimentul defectului, atunci pierde ocazia chiar de a conduce, de a se poziționa corect în această lume.

Un lider ar trebui să-i vadă pe alții mai presus de sine.

Întrebare: Dar el este un lider până la urmă. Se uită la oameni și vede că este mai deștept și mai puternic.

Răspuns: În aceasta este un lider, în care îi vede pe alții mai presus de sine și înțelege că mai trebuie să crească de dragul celorlalți și să caute tot felul de metode de auto-îmbunătățire. Studiindu-se pe sine și oportunitățile pe care le are de a se ridica deasupra lui, el înțelege ce îi poate învăța pe alții.

În această stare poate începe să-i controleze pe ceilalți. Se datorează faptului că sentimentul că sunt mai jos decât alții este de fapt un sentiment înalt: „Sunt mai presus de ceilalți în asta, sunt mai bun decât alții în asta, sunt special în faptul că mă simt mai jos decât alții.”

KabTV „Stări spirituale” 22/03/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed