Cum ar trebui să răspundem celor care critică Cabala?

Întrebare: Cum trebuie să răspundem la criticile aprige împotriva Înțelepciunii Cabala venite din partea familiei în perioada de carantină?

Răspuns: Ar trebui să explici familiei tale că Înțelepciunea Cabala vorbește despre cum să creezi relații bune între oameni, cum să crești corect copiii, cum să te asiguri că atunci când conduci, ai grijă să nu lovești pe alții sau să nu te intri în mașina din fața ta și să faci loc și altora. Omul ar trebui să înțeleagă că societatea este integrală și cât este de bine pentru el să fie conectat prin relații bune cu semenii săi.

Cabala explică structura socială corectă în care totul funcționează fără probleme ca un singur organism. Crearea unui astfel de organism este complet contrar egoismului nostru, care i se opune hotărât. Aceasta este starea în care ne aflăm dar, trebuie să găsim în continuare o modalitate de a ne corecta. Cabala vorbește despre cum se poate face acest lucru.

Există o forță pozitivă în natură – altruismul. Trebuie să o atragem pentru a ne ajuta să echilibrăm forța negativă – egoismul, care există inițial în noi. Atunci vom trăi într-o societate deschisă, prietenoasă, amabilă. În caz contrar, ne vom duce la distrugerea reciprocă.

Spune-i asta familiei tale. Este puțin probabil să se poată opune.

Cabala este știința modului de a folosi forța pozitivă a naturii, calitatea dăruirii, calitatea conexiunii, împotriva calității noastre egoiste de separare și distanță.

Aceasta este știința echilibrării celor două forțe opuse în societatea umană: pozitiv și negativ. Prin echilibrarea lor, transformăm familia, societatea și mediul în ceva bun și pozitiv.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 3/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed