Cum ar trebui să tratăm istoria şi tradiţiile?

Întrebare: Cum ar trebui să privim evenimentele care s-au petrecut deja? Cum ar trebui să le evaluăm?

Răspuns: În niciun mod! Nu priviţi înapoi, în trecut, nu vă gândiţi sau nu trăiţi în trecut. Există numai astăzi, iar asta depinde de mine.

Ce contează cel mai mult pentru o persoană este să descopere cum se poate regla, pentru a percepe lumea în modul corect.

Întrebare: Studiul istoriei, a tradiţiilor şi culturilor nu ne ajută să ne dezvoltăm?

Răspuns: Avem nevoie să ne ridicăm deasupra tradiţiilor şi a culturii. Singurul lucru de care avem nevoie este să comunicăm cu oamenii din jurul nostru într-un mod adecvat şi să-i învăţăm un singur lucru: „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”

Întrebare: Nu avem nevoie nici măcar să studiem istoria Cabalei?

Răspuns: Prin studiul Cabalei o persoană îşi învaţă de asemenea şi istoria, deoarece învăţă despre dezvoltarea Kelim (vasele, dorinţa) şi dezvoltarea Luminii care influenţează dorinţa. La asta se reduce toată istoria.

Un anumit spaţiu a fost aranjat pentru noi. Acest spaţiu este numit voinţa de a primi. Este influenţată de Lumină – voinţa de a dărui.

În măsura în care voinţa de a primi trece prin etapele dezvoltării sale, gradual devine similară cu Lumina. La acest nivel Lumina o umple.

Umplerea graduală a voinţei de a primi cu Lumina, asta este toată istoria. Nu există nimic altceva.

Remarcă: Din moment ce studiez istoria la universitate, nevoia mea este să nu fiu de acord cu tine. Însă, pe de altă parte, noi nu vedem exemple că omul învăţă ceva, să ajungă la concluziile corecte şi să joace corect pe baza studiului istoriei.

Comentariul meu: Întâi de toate, istoria este scrisă de egoişti – fiecare din propriul său punct de vedere care-i este benefic: fie pentru a se eleva pe el însuşi, ori naţiunea sa, ori să facă altceva.

Dacă mă întrebi pe mine de ce am nevoie de istorie, asta este numai pentru a vorbi cu oamenii, deoarece eu diseminez Cabala. Altfel nu aş avea nicio nevoie pentru aceasta.

Vorbesc ca o persoană care a trecut printr-o educaţie superioară şi care a studiat multe lucruri. Niciuna nu este necesară. „Cu cât ştii mai puţin, cu atât mai bine dormi.” În modul acesta nu-ţi impui capul cu filozofii sau cu istoria. Trebuie să ştii numai un lucru: cum să interacţionezi cu Lumina superioară, singura forţă din natură care te poate ajuta să faci orice.

Pentru asta nu ai nevoie să studiezi mecanica, electricitatea sau computerele – nimic.

Remarcă: Dar dacă nu ştiu nimic, nu ai mai putea să-mi explici nimic.

Comentariul meu: Asta este o altă treabă. Desigur, eu sunt pentru ca oamenii să studieze, dar nu de dragul beneficiului lor personal şi pentru viaţa lor personală.

Întrebare: Deci totul depinde de intenţia cu care studiez?

Răspuns: Desigur. Intenţia ar trebuie să fie să corectezi lumea, corectându-te pe tine însuţi.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 7/16/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: