Cum determinăm recompensa și pedeapsa?

543.02Întrebare: Există o zicală obișnuită conform căreia o persoană este răsplătită pentru faptele bune pe care le face în lumea aceasta în lumea următoare și invers, că dacă greșește, atunci este pedepsit pentru aceste acțiuni. Ce credeţii despre asta?

Răspuns: Acestea sunt toate concluziile oamenilor și desigur, există o bază pentru ele. Dar, în principiu este necesar să vorbim despre asta doar în următorul context: Dacă Creatorul este o putere veșnică superioară care ne controlează complet, atunci despre ce fel de răsplată și pedeapsă putem vorbi?

Este vorba doar de a permite unei persoane să se ridice la nivelul Creatorului cu ajutorul corectării. Numai în asta poate fi răsplătit sau pedepsit. Dar nu pentru că greșește, că nu aplică suficientă forță sau așa ceva, pentru că până la urmă, Creatorul este cel care l-a creat astfel.

Cum poți spune că ceva poate depinde de o persoană? La urma urmei, în orice întreprindere care se manifestă într-o persoană, Creatorul este primul.

Comentariu: Dar suntem creați în așa fel încât să nu simțim o putere superioară și prin urmare, avem libertatea de a alege .

Răspunsul meu: Se presupune că avem.

Comentariu: Chiar dacă „se presupune că”, eu așa simt. Rezultă că atât pedeapsa cât și recompensa sunt determinate în raport cu mine.

Răspunsul meu: Numai raportat la noi. Și doar în modul în care o acceptăm. Este ca și cum noi înșine creăm un astfel de mediu, astfel de condiții, în care discutăm: „Da, se presupune că există libertate de alegere aici și suntem în această libertate a voinței”.

Din KabTV “Stări Spirituale” 5/31/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed