Cum devii imun la influențele externe?

Întrebare: Lumea este plina de evenimente diverse. Mai sus de apartamentul tau se renoveaza, de mai jos se aud injuraturi, la stanga e iad si certuri, pe dreapta, beții. Pe stradă, în magazine, în zonele de agrement și de petrecere a timpului liber, peste tot este același lucru. Cum se poate ca cineva să devină plin de energie, de bunătate, de fericire și de bucurie? Cum este posibil sa fie imun la influențele externe? Cum este posibil să trăiesti ?!

Răspuns: La această întrebare se răspunde prin înțelepciunea Cabalei: avem nevoie de a crea o societate, o atmosferă în care sa putem deschide inimile noastre un pic, sa-i simtim pe alții și să lucram împreună. Nu există nicio situație mai fericita decât atunci cand vin în contact cu oamenii și ma conectez cu sentimentele și gândurile lor. În cazul în care vom ajunge la sentimentul că am ajuns la „limita propriei noastre abilități”, vom fi capabili să înțelegem că nu ne putem descurca fără o societate ca asta! Așa că am găsit un mediu ca acesta, în care ne putem realiza aspirațiile și dorințele.

Scopul acestui mediu este de a crea prietenii, iubire, concesiune reciprocă, sentimente și înțelegeri unul fata de altul, adica o conexiune care îi face pe mulți oameni să se afle  intr-un  mare parteneriat. Ințelepciunea Cabalei este implicata in mod special în acest lucru, deoarece Creatorul, forța superioară, se descopera prin interacțiunile dintre oameni.

Intrebare: Cum poate înțelepciunea Cabalei sa ajute atunci când sentimente negative, cum ar fi furie, ură și iritabilitate apar în relațiile reciproce dintre oameni? Este posibil să se dezvolte sentimente precum iubirea și prietenia?

Răspuns: O persoană trebuie să fie instruita să se ridice peste tot felul de emoții; trebuie să le utilizeze mai eficient pentru dezvoltarea spirituală. Pentru aceasta, există o metodă specială, cu ajutorul căreia, o persoană poate folosi orice emoții care apar în el, fie negative, fie pozitive, pentru a construi un sistem special de relații reciproce între el și sistemul care ne administrează. Ce nu apartine relațiilor dintre noi nu va fi util pentru nimic, deși este, desigur, important. Dar nu putem lucra cu el; nu il putem ține încuiat înăuntru.

Trebuie să înțelegem că tot ceea ce este creat în noi, în lumea noastră si între noi, a fost creat astfel încât prin manipularea acestor date în mod corect, sa gasim o cale de ieșire spre lumea superioară, la nivelul următor, catre realitatea managementului lumii noastre, care poate fi aflat. Lumea noastră este la un nivel inferior și este gestionata de un nivel superior. Înțelepciunea Cabalei este implicată intr-o metodă prin care putem descoperi nivelul următor, sistemul său de operare, modul în care ne administrează și modul în care putem influența nivelul de mai jos. Și acest lucru este cel mai important pentru noi. Atâta vreme cât nu am găsit calea și nu am început să cooperam reciproc în mod corect cu nivelul superior, acesta va face presiuni în mod constant, furia va trezi în noi tot felul de sentimente negative, ne va conduce si nu putem face cu ea nimic. Nu există alte metode și sisteme de formare care sa ne ajute, pentru că noi toți ne aflăm sub influența managementului superior care ne administrează și ne activează astfel încât sa găsim contactul cu el. Relațiile dintre noi sunt singurele mijloace pentru a ieși la un nivel superior. Și de acolo putem corecta chiar și lumea noastră. Este imposibil sa corectam lumea la nivelul nostru! Omenirea s-a ocupat cu asta de mii de ani deja, fără rezultate.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 5/1/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: