Cum devii un Superman spiritual?

Intrebare: In loc sa castig superputeri, ma simt din ce ce mai slabit. Cum pot deveni un superman spritual care se ridica deasupra ego-ului sau ?

Raspuns: Inainte de orice trebuie sa te bazezi doar pe fapte. Nu exista motiv pentru care sa te sperii de fapte pentru ca totul vine de la Creator, care ne prezinta procesul ca pe o cale de a invata ceva.

Lumina Superioara influenteaza Reshimot-ul interior formand in interior imaginile care apar in fata noastra. El ia informatii (Reshimot) de la noi, le proiecteaza pe ecranul nostrum interior si astfel ne percepem ca fiind intr-o anumita stare.

Toate aceste stari trebuie sa ni se intample pe cale. Deci care este problema? Este faptul ca uneori ma simt rau si uneori ma simt bine, neavand nici o putere asupra mea? De fapt, eu sunt condus de catre Lumina.

Acum primesc o explicatie asupra felului in care Lumina ma influenteaza. Dar cine sunt eu ? Eu observ doar aceasta munca. De aceea se numeste munca Creatorului. O privim din exterior si ar trebui sa o folosim ca sa invatam despre ce este vorba.

Este neplacut sa stiu ca El ma comanda ? Dar daca ma uit la prietenul meu care dintr-o data plange sau se simte fericit, cateodata doarme si cateodata se grabeste inspre cate un loc ; ar fi normal pentru ca as vedea actiunea  Luminii comandand pe altcineva. Dar nu sunt prea bucuros sa vad cum toate astea mi se intampla mie.

Pe de o parte este correct. Pe de alta parte, daca incepi sa te identifici cu aceste actiuni, cu Creatorul, si daca incepi sa ii justifici actiunile, atunci nu ti-ar pasa ce ti se intampla. Te identifici cu Cel care te  conduce si te percepi singur ca materialul cu care El lucreaza.

Te poti detasa de acest material? Poti spune,  “Asta nu sunt eu. Daca ma misc, daca fac ceva, daca gandesc sau doresc ceva, nu sunt eu. Eu ma identific cu Creatorul care face ce vrea cu acest material. ” Atunci poti intr-adevar sa te privesti din afara.

Acum apare o intrebare: Pot sa ii cer Creatorului sa aiba grija de alte actiuni care sunt despre scop? Este posibil ca asta sa se intample, deci sa incercam. Ce fel de actiuni vor fi ? Si pentru ce ? Ce va auzi El? De ce va vrea El sa aiba grija ? Nu vreau sa ii cer ceva degeaba. Daca am atins deja o stare in care sa ma asociez cu Creatorul impotriva propriului meu corp, asa cum Moses a facut cu Creatorul impotriva Faraonului, atunci sa cer ceva real. Asta se intampla atunci cand cineva incepe intregul process.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/25/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: