Cum devine lumina reflectată un vas pentru Lumina

Întrebare: Cum poate fi Lumina Reflectata un vas pentru împlinire?

Răspuns: Ce altceva poate fi un vas pentru împlinire? O dorinta nu poate fi un vas, deoarece un vas este un loc potrivit pentru a primi Lumina, revelarea Creatorului- împlinirea pe care am ales-o ca scopul meu.

La urma urmei, scopul meu este de a descoperi Creatorul in mine. Cu alte cuvinte, mă străduiesc să devin la fel ca El, pentru a construi modelul Lui în mine, iar acest model va corespunde exact calităţilor pe care le va primi de la El şi in care mă voi îmbrăca. Şi atunci eu voi deveni similar cu El, iar noi vom fuziona într-un întreg, conform legii de echivalenta a formei.

Scopul meu final este adeziunea. Cu alte cuvinte, am nevoie sa descopar formele mele de fuzionare cu Creatorul; eu ar trebui să fuzionez cu El mai mult şi mai mult la fiecare grad. Iar eu pot fuziona cu El numai în accord cu legea echivalentei de forma. Prin urmare, am nevoie sa ajung exact la acelaşi grad de daruire ca si El , şi în această măsură, ne vom unifica sau fuziona.

Forma de daruire, în care doresc să mă îmbrac în scopul de a mă identifica cu această daruire este Lumina Reflectata. Astfel, Lumina Reflectata devine un mijloc pentru adeziune, un vas pentru primirea împlinirii, pentru mine.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 8/10/2011, Prefaţă la Înţelepciunea Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: