Cum dezvălui ce este ascuns?

Întrebare: Dacă trebuie să revelăm ce este ascuns, cum ar trebui să o facem?

Răspuns: Este o întrebare bună, deoarece sentimentul de invizibilitate vine la om atunci când caută această forţă ascunsă. Această forţă ascunsă este numită dăruire. Dacă o persoană o caută, simte cât de departe este şi cum îi scapă şi rămâne ascunsă. Apoi, ea începe să muncească pentru a o realiza.

Dacă această forţă ascunsă devine pentru ea lucrul cel mai mare, cel mai respectat şi cel mai important asta înseamnă că a dobândit deja măreţia Creatorului. Apoi, o persoană începe să simtă că nu are nevoie să i se dezvăluie Creatorul şi că nici nu se aşteaptă ca ceea ce este ascuns să se reveleze. Ea vrea doar să dăruiască înapoi, în scopul de a bucura ceea ce este ascuns.

Chiar dacă nu ştie că aceasta dăruieşte, deşi nu ştie că ea dăruieşte şi, ceea ce este ascuns nu ştie că ea dăruieşte, îi este suficient. Astfel, o persoană devine, de asemenea, ascunsă de ea însăşi, precum forţa care vrea să se dezvăluie.

Apoi, ea atinge o echivalenţă de formă cu această forţă şi se obişnuieşte în interior cu forţa numită ascunsă. Aceasta nu este dezvăluită, dar persoana o ştie deoarece ea a realizat aceeaşi stare. Asta înseamnă “prin acţiunile Tale, noi Te vom cunoaşte”.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala, 13.01.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: