Cum este afectată o persoană de limbajul Cabala?

137Întrebare: Baal HaSulam a scris articolul „Prefaţă la Înţelepciunea Cabala”  în care explică în detaliu fiecare fază pe zeci de pagini. Aceasta este baza întregii Cabale.

Limbajul Cabalei a fost revelat din natura însăși. Pentru prima dată a fost atins de marele cabalist Ari. Oare pentru că nimeni înaintea lui nu a operat cu termeni precum „restricționare, înconjurare, plecare” și „echivalență de formă”?

Răspuns: Da, Ari a dezvăluit toate aceste faze, calități și emanații și le-a descris pentru prima dată, ceea ce a dat baza înțelepciunii Cabalei.

În principiu, ele erau cunoscute și lui Rashbi, autorul Cărții Zohar. Dar Rashbi nu a putut să o descrie așa cum a făcut-o Ari. Asta nu pentru că știa mai puțin. Doar a trăit într-o perioadă în care toate acestea nu puteau fi dezvăluite. Nu a putut primi încă aparatul de explicații. Acești cabaliști au fost despărțiți de aproape 1.500 de ani.

Comentariu: Din câte am înțeles, cel mai special este că atunci când oamenii citesc aceste definiții, pe care nu le înțeleg prea bine, acest lucru deja îi afectează.

Răspunsul meu: Da. Este foarte important. Chiar dacă o persoană nu face altceva decât doar să asculte, au loc deja unele schimbări în ea, pentru că vorbim despre lucruri care privesc rădăcinile noastre.

Din KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 9/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed