Cum facem diferența dintre realitate și iluzie?

Intrebare: Se poate ca oamenii care ating lumea superioara sa traiasca doar o iluzie diferita care sa li se para realitatea?

Raspuns: Nu, oamenii care ating lumea superiora ies din starea lor si incep sa simta lumea care le este externa lor. Aceasta este o lume care nu se percepe prin simturile obisnuite si nu este distorsionata de calitatile personale. Prin urmare, nu este o iluzie, ci adevarata perceptie a realitatii, de fapt, exista in afara perceptiilor noastre egoiste.

Cabalistii spun ca intrebarea despre sensul vietii este cea care ne impinge sa urcam deasupra realitatii noastre, iar daca o folosim corect vom gasi metoda de urcare la realitatea superiora. Apoi, vom vedea realitatea noastra din lateral.

Inotam in ego precum in apa si doar prin egosimul nostru percepem realitatea. O persoana este in esenta un organ de perceptie a ceea ce exista in jurul sau.

Lumea este aranjata in asa fel incat o persoana să poată exista in ea pentru o perioada de timp si sa treaca din starea sa curenta la urmatoarea, la realitatea superioara, care este independenta de ego-ul uman. Neutralizand egoismul, persoana incepe sa iasa din ea si devinde total obiectiva. Apoi, nu mai exista limitari de timp, miscare si spatiu.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/18/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: