Cum ia naştere viaţa spirituală

Întrebare: Ce înseamnă să faci un calcul pentru a primi de dragul dăruirii?

Răspuns: Nu este ceva uşor. La început, trebuie să te ataşezi de cel superior şi să te restricţionezi. Primirea de dragul dăruirii este o stare înaltă.

Atunci când mă conectez cu altă persoană, primul lucru pe care trebuie să îl fac este să îmi anulez dorinţele, pentru ca acestea să nu-mi stea în drum, atunci când mă unesc cu ea. Mă schimb în dăruire pură, Bina (Hafetz Hese, defătare în binecuvântare, în milă), ceea ce înseamnă că sunt gata să îi simt dorinţele şi că am o forţă protectoare care îmi permite să evit să le folosesc pentru a-mi satisface propriile dorinţe, deoarece deja le-am restricţionat. Este ca şi cum tu îmi permiţi să intru în tine şi să rămân acolo. Aşa penetrez dorinţele altei persoane.

Primesc această permisiunea numai în condiţiile în care sunt capabil să mă restricţionez. Astfel, încep să te simt total, toate gândurile şi dorinţele tale, ca şi cum aş fi tu. Le accept aşa cum sunt şi fac un calcul în ceea ce priveşte abilitatea mea de a satisface dorinţele tale, luând în consideraţie tăria şi abilităţile mele.

Totuşi, acest calcul este incorect, deoarece eu îl fac în funcţie de abilităţile mele şi ar trebuie să fac acest calcul în funcţie de dorinţele tale. Iau gândurile şi dorinţele tale, înţeleg ceea ce vrei şi execut acţiunile pe care tu ai vrut să le execuţi conform dorinţelor tale, în ale mele. Lucrez cu dorinţele mele pentru a le satisface pe ale tale.

Această acţiune prin care creăm dorinţele noastre comune se numeşte capul (Rosh) Partzuf-ului. Capul Partzuf-ului este o stare în care eu exist în tine, în dorinţele tale, cu întreaga mea inimă şi minte, şi din care eu fac estimările, calculele. Unde este ecranul? Ecranul se află întotdeauna între mine şi tine, ca şi cum ar fi de pază.

Corpul interior al Partzuf-ului (Toch), este partea în care ne unim dorinţele şi gândurile comune, iar sfârşitul Partzuf-ului (Sof) este locul în care suntem incapabili să ne unim şi în care mi-am restricţionat dorinţele. Dorinţele tale restricţionate sunt şi ele acolo, împreună cu ale mele. Am restricţionat dorinţele tale pentru că nu am fost în stare să le satisfac.

În alte cuvinte, Partzuf-ul spiritual este gradul de adeziune a celor doi, împreună cu calculul, estimare a ceea ce este şi nu este posibil. Din acest motiv, atunci când nu există adeziune între cei doi, nu există o existenţă spirituală, nu există Partzuf.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 7/17/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: