Cum îl învață sufletul pe om?

Întrebare: Cum se manifestă starea „Sufletul lui îl va învăța” într-o persoană?

Răspuns: Se spune că sufletul îl învață pe om pentru că lumina care intră în suflet ca proprietate de dăruire, iubire și comunicare, pe care o dezvoltăm în noi înșine, acționează asupra acestui punct din noi. Începem să înțelegem mai multe despre cum se grăbește lumea, înainte și exact în fiecare stare.

Cert este că nu vedem acest lucru în lumea corporală, deoarece proprietățile noastre sunt complet deconectate de sistemul vast, integral, unificat al naturii. Nu îl simțim. Când studiem Cabala, începem să simțim această integralitate și felul în care funcționează.

Treptat, după mulți ani, și mai ales de curând, natura își dezvăluie integralitatea, dependența reciprocă, perfecțiunea și capacitatea de a ne influența din diferite unghiuri, de a ne susține etc.

Când este angajat în Cabala, omul simte asta. Aceasta este o imagine uimitoare; şi înseamnă că natura susține omul, care înţelege că se află într-o stare eternă, perfectă, dar tot nu o percepe. El o simte numai puțin, ca un bebeluș care este deja în lumea noastră, dar încă nu este conștient de asta.

Din „Fundamentele Cabalei” – KabTV, 9/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed