Cum Il putem justifica pe Creator?

Intrebare: Invatam in intelepciunea Kabbalah ca „nu exista nimeni in afara de El” si ca Creatorul este bun si perfect.” Dar daca o persoana este martor la o crima, ce ar trebui sa simta despre asta?

Raspuns: Cand vedem raul in lumea noastra, ne intrebam: „Cum se poate ca Creatorul sa fie bun si perfect, bunul care face bine?” Tot ceea ce spune intelepciunea Cabalei se refera la starile de la nivelul deasupra „Machsomului (legatura dintre lumea fizica si cea spirituala). Bunatatea este doar la acele nivele. Obtinand proprietatea de a darui, incepi sa intelegi ca lumea este frumoasa si ca Creatorul este bun.

Sub aceasta granita, unul il mananca pe celalalt, literal si metaforic. Aici nu trebuie sa ne asteptam la fapte bune; dimpotriva, toti ne vom simti din ce in ce mai rau pentru ca suntem fortati sa scapam de egoul nostru.

Daca am fi fost mai buni, Creatorul ne-ar fi tratat cu blandete, si viata ar fi fost buna, am fi ramas mici egoisti, bucurandu-ne de lucrurile marunte. Doar nefericirea ne impinge spre dezvoltare.

Cand treci granita dintre lumile fizice si spirituale, te devolti mai departe prin propria vointa. Nu mai ai nevoie de probleme pe mai departe pentru ca tu singur generezi forta dezvoltarii tale.

From Lesson 1, Convention in Madrid, 6/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: