Cum învăţaţi de la Superior?

Întrebare: Cum poate inferiorul să apeleze superiorul pentru ca să-l ajute?

Răspuns: În măsura în care m-am anulat, am şansa de a primi corect forţa Superioară, gândurile, atributele şi dorinţele corecte, în loc de propriile mele puteri, gânduri, atribute şi dorinţe. De fapt, eu schimb forma. Dar, noua formă este total diferită de vechea formă, este ca şi cum m-am schimbat total. De fapt, doar valorile mele şi punctul meu de vedere se schimbă, dar, se pare că am devenit o persoană total diferită.

Rugăciunea, MAN, înseamnă că vidul a fost creat în mine, o deficienţă a atributului de a dărui, în locul vechilor dorinţe de primire pe care le aveam înainte. Nu ştiu ce este dăruirea şi ce ar trebui să fie, astfel că poate lua locul dorinţelor pe care le-am restricţionat, dar vreau o inimă nouă în vidul pe care i l-am pregătit, un spirit nou. Aceasta înseamnă că am ridicat MAN, o rugăciune, făcând loc în interiorul dorinţei mele de a primi, pentru noua utilizare.

Apoi, am primit MAD, forţa de a învinge. Deci, acest răspuns de Sus, este numit Mei Dechurin. În plus, am primit o m inte, deoarece am început să cântăresc în ce măsură pot lucra cu această forţă pentru a reuşi, în scopul de a construi capul Partzuf-ului meu spiritual şi să semăn cu cel superior.

Am identificat deja forţa Superioară şi am înţeles cum trebuie să lucrez pentru a acţiona ca El. Desigur, nu este mult, în timp, la fel ca un copil ce încearcă să semene cu un adult, așa învăţăm.

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 11.02.2013, Scrierile lui Baal HaSulam 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed