Cum înveți să fii de folos?

959Întrebare: Cineva ți-a scris: „De când a murit soțul meu, mă simt inutilă. Copiii nu au nevoie de mine, fiica mea mi-a spus recent: „Nu te amesteci decât atât cât trebuie.” Am crezut că voi fi de folos nepoților mei, dar sunt ocupați cu propriile lor gadgeturi și doar se enervează din cauza mea. Am învățat să tricotez și am crezut că voi tricota pentru ei, dar cumpără totul online. Am încercat să mă ocup cu tot felul de alte lucruri, cum ar fi cărțile de joc, rezolvarea cuvintelor încrucișate, dar nu mă interesează. Se pare că nimeni nu are nevoie de mine.”

Ce trebuie să facă această femeie? Cum poate o persoană să învețe să fie nevoie?

Răspuns: Cred că pentru aceasta nu trebuie căutat cineva care are nevoie de tine în sens personal, ci ce poţi face pentru a fi util și bun pentru un număr mare de oameni, pentru întreaga umanitate. Astăzi, totul este făcut pentru a ne asigura că suntem cât mai independenți unul de celălalt. Și când cineva vrea să ne deranjeze oferindu-și ajutorul, nu îl dorim.

Întrebare: Deci, o bunică simplă se poate dezvălui lumii? Poate fi deodată utilă lumii, utilă oamenilor?

Răspuns: Fără îndoială! Numai dacă înțelege ce este de folos pentru lume, pentru oameni, se poate regăsi în asta.

Întrebare: Și cae poate face ea în beneficiul lumii?

Răspuns: Învățându-se pe ea însăși și pe ceilalți oameni să fie interconectați corect între ei. Acest lucru va aduce o forță pozitivă imensă în lume, care va face lumea un loc mai bun.

Întrebare: Acesta este sensul vieții pe care îl caută omul? Acesta este sensul vieții mele?

Răspuns: Nu are sens. Este doar un remediu. Sensul vieții ar trebui să fie deja mai presus de acest lucru.

Întrebare: Sensul vieții este ceea ce ai spus – stabilind legături cu ceilalți, făcându-i buni? Îl vă împlini acesta pe om?

Răspuns: Cu siguranță îl va împlini. Omul va începe să simtă că are acest sens. În această împlinire, această legătură dintre noi, trecem la nivelul următor, ne putem împlini pentru încă 100 de ani înainte.

Intrăm într-un sistem în care suntem cu toții conectați. Acesta este un sens complet nou al vieții. Trăim, parcă, într-un corp comun.

Întrebare: Poate o a doua tinerețe, după 70-80 de ani?

Răspuns: Fără îndoială! Omul se desprinde de sine în această societate în care se află, pe care o construiește. Trebuie să facem asta.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 08.02.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: