Cum ne apare imaginea lumii

546.02Întrebare: Odată eram toți conectați. Această calitate a unității a început să dispară treptat. În final am încetat să simțim aceste conexiuni?

Răspuns: De fapt, pierderea sentimentului de conexiune are loc numai în ceea ce ne privește pe noi, ființele create și stările în care existăm.

Vedem chiar din lumea noastră cum simțim lumea în funcție de circumstanțele și calitățile în care ne aflăm. Uneori ni se pare surprinzător de amabile, strălucitoare, pline și frumoase și uneori absolut opusul.

O astfel de schimbare a calităților din noi practic ne arată lumea în concordanță cu calitățile noastre. Prin urmare, dacă vrem să experimentăm cu adevărat lumea, trebuie să fim formați din toate calitățile opuse. Aceasta este dezvoltarea noastră spirituală. La asta trebuie să ajungem.

Conexiunea contrariilor este legea dialecticii și ambele calități trebuie să fie legate în interiorul nostru. Una este sub forma unei mari dorințe egoiste, a doua este sub forma unei restricții în această dorință și calitatea dăruirii și a iubirii, care este opusă dorinței egoiste.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 9/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: