Cum ne întoarcem spre Creator?

Întrebare: Apreciez ce este scris în surse și în cartea rugăciunilor pentru că ai spus că a fost scrisă de Cabaliști, membri ai marelui Knesset, dar îmi imaginez ceea ce fost spus acolo în forma cea mai materială. Cum să mă întorc spre Creator? Să mă rog la El chiar dacă nu îl simt?

Răspuns: Nu-L simțim pe Creator, așadar neavând nici o șansă, ni-L imaginăm în diferite imagini materiale. Dacă vrem să Îl obținem sau măcar să ne imaginăm către cine să ne întoarcem în mod corect astfel încât chiar să ne întoarcem către El, trebuie să îl înțelegem, ceea ce înseamnă să atingem gradual atributele Sale.

Nevoia omului de a Îl revela pe Creator provine din această lumea, prin care gradual începem să-L descriem pe Creator în măsura în care vom dobândi atributul dăruirii, ceea ce înseamnă că vom începe să semănăm cu El, conform regulii, “De la iubirea creaturilor spre iubirea Creatorului.”

Dacă o facem în alt mod, nu ne vom întoarce către Creator ci spre opusul Lui, către ego-ul nostru, către Faraon. Când ne întoarcem către El cerem sentimente corporale,  nu pentru a atinge atributul iubirii și al dăruirii. Acesta este motivul pentru care Baal HaSulam spune că pentru început trebuie să ni-L imaginăm pe Creator și apoi să ne rugăm Lui.

Doar dacă eforturile noastre sunt îndreptate spre conexiunea cu prietenii, care stimulează și invită influența Luminii Înconjurătoare (Ohr Makif), Lumina Torei care reformează, către sursă, către atributul iubirii și dăruirii, este imaginea Creatorului revelată în om. Este revelat ca singura forță superioară, similară cum este formată imaginea părinților într-un copil mic, ca ceva care este un tot, sigur, protector, sursa lui și a întregii lumi.

Cineva care începe să studieze Înțelepciunea Cabalei se îndepărtează de perspectivele religioase ale Creatorului dacă astfel a fost adus și pare că părăsește calea religioasă. După corectarea primului nivel al egoismului, prin corectarea sa într-un grup de prieteni care încearcă să fie mai aproape unul de celălalt, prin îndeplinirea sarcinilor cabaliste în conectarea dintre prietenii din grup, prin atragerea Luminii care reformează, Lumina Înconjurătoare (Ohr Makif), prin încercările de a se apropia mai  mult de prieteni; ajunge mai aproape de principală lege a Torei “Să iubești aproapele ca pe tine însușii”. Doar sub influența Luminii Înconjurătoare (Ohr Makif) care salvează și corectează omul, începe studentul să simtă prezența Creatorului în lume. Astfel, strămoșii noștri au avansat în atingerea Creatorului în măsură în care ei s-au asemănat cu El.

A venit apoi o perioadă a fiilor în care simțirea Creatorului prin unitate în grup a devenit mai reală. O nevoie pentru întoarcere către El apare și este simțită că sursă a vieții și toți contribuie și acționează la ea. Omul devine în totalitate canalizat pe conexiunea cu Creatorul deoarece simte că EL îi controlează toate simțurile, dorințele și acțiunile

Așadar singurul lucru rămas pentru om este de a cere Creatorului abilitatea de a face alegerea corectă în gânduri, dorințe și acțiuni pentru că este ca și cum ar dori să-L depășească pe Creator în dorință de a se asemăna cu El. Perioadă corectării naturii omului este numită perioadă fiilor și este spus “Fii mei m-au învins” ceea ce înseamnă că fiii L-au învins pe Creator în dorință lor de a se asemăna cu El.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed