Cum ne măsurăm progresul

Întrebare: În orice studiu, există un proces de avansare. Cum pot să îmi observ progresul în studiul Cabala?

Răspuns: Progresul în Cabala este atunci când cineva realizează materialul mai aproape şi începe să se identifice cu ceea ce studiază în lumea din jurul său.

Începe să vadă prin sistemul lumii forţe care conduc această lume şi pe el însuşi. Sistemul acesta de control se numeşte sufletul general.

Omul începe să realizeze cum poate să îl influenţeze, cum răspunde la acţiunile lui şi cum îl influenţează pe el. Studiază întregul ciclu – pune în mişcare forţe şi primeşte feedback. În esenţa, asta este întreaga noastră viaţă.

Aşa ne apropiem de scop într-un mod bun şi nu pe calea suferinţei. De fapt, ceea ce simţim în viaţa noastră acum este acţiunea forţelor care ne conduc, pentru a recunoaşte cât mai repede posibil sistemul de control, pentru ca în final să devenim parte din el şi să ne conducem propriile vieţi pentru a nu mai există necazurile şi suferinţa din zilele noastre.

Totul depinde de noi! Avem libertate de alegere pentru că avem înţelepciunea Cabala.

Odată ce o persoană recunoaşte şi obţine sistemul de control, îşi vede stările sale prin încarnările anterioare şi viitoare. Vede întregul drum până la sfârşitul tuturor corecţiilor. Este o viaţă umplută de sens.

Întrebare: Cum îmi afectează asta viaţa mea de zi cu zi?

Răspuns: În momentul în care realizezi cum să îţi umpli viaţa cu un conţinut interior, în orice moment dat, ceea ce faci în viaţa corporală devine neimportant. Începi imediat să simţi că ai ceva de făcut în viaţă; în fiecare minut al vieţii, câştigi ceva de nepreţuit.

Din programul de radio israelian 103 FC din 01.11.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: