Cum ne putem asemăna cu Creatorul?

Întrebare: Dacă vreau să mă asemăn cu Creatorul, trebuie să învăț calitățile Lui? Care sunt acele calități?

Răspuns: Calitățile Creatorului sunt iubirea și dăruirea, așa că trebuie să învățăm să iubim și să dăruim.

Nu înțeleg prin asta că noi trebuie să iubim și să dăruim așa cum facem în lumea noastră, în care eu aleg cui vreau să dăruiesc și pe cine să iubesc, atâta timp cât asta îmi dă plăcere. Este vorba despre iubire și dăruire în sens spiritual.

Asta înseamnă că mă ridic peste eul meu interior fără să țin cont de vreo dorință, calitate sau intenție pe care o am, fiindcă am un singur scop: să-l umplu pe celălalt cu plăcere. Prin „celălalt” înțeleg un om complet străin, care nu-mi dă nicio plăcere în schimb (așa cum o fac bebelușul meu sau un membru al familiei mele).

Acest „celălalt” îmi este absolut indiferent și, chiar mai mult, dacă îmi este indiferent e una, dar ce fac dacă îl urăsc? Atunci, acesta este un test și mai serios. Atunci trebuie să-mi corectez ura în iubire. Sunt două faze în urcarea și asemănarea noastră cu Creatorul. Prima, este urcarea la iubirea și dăruirea pentru cei pe care îi tratez într-o manieră obișnuită.

A doua, este urcarea la „iubește-ți dușmanul” cu cea mai mare iubire posibilă. Prima fază se numește Galgalta veEnaym (GE), ori starea de Katnut (micime), iar a doua fază este numita AHP, ori starea de Gadlut (mărire) a sufletului.

Întrebare: Există o acțiune de curaj în spiritualitate?

Răspuns: Nu vreau să vorbesc despre calități specifice, fiindcă atunci ar trebui să explic ce înseamnă în spiritualitate curaj, liniște, umilință, răbdare, furie sau dominare. Toate calitățile noastre sunt esențiale pentru a ajunge la asemănarea cu Creatorul.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 2/04/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed