Cum percepem noi imaginea lumii

525Ceea ce ne face fericiți și nefericiți nu este ceea ce sunt cu adevărat obiectele, ci ceea ce le transformăm prin percepție (Arthur Schopenhauer).

Răspunsul meu: Fireşte. Orice obiect există deja în mine de la început și eu sunt cel care îl transform în altceva. Altfel, nu este nimic de spus despre asta.

Dacă vorbesc despre ceva sau despre cineva, atunci îmi exprim percepţia și prin urmare, acest lucru există deja în mine. Sub ce formă există, despre asta vorbesc. Cum altfel? Despre ce pot vorbi dacă nu percep?

Întrebare: Dar, după cum se spune, o mie de oameni, o mie de opinii. Cum găsesc un limbaj comun? De ce toată lumea percepe ceva la fel și ceva diferit?

Răspuns: Fiecare este în sine, pe baza calităților sale.

Comentariu: Să presupunem că toată lumea percepe o masă, un scaun, un fel de mediu în același mod…

Răspunsul meu: De asemenea, nu este același lucru, deoarece nu putem compara. Suntem doar de acord că este la fel.

Să presupunem că spunem: „scaun, masă”, sunt de acord că acest lucru provoacă aceeași percepție în mine și în tine, dar în niciun caz nu spune ce fel de obiect este, ci doar cum este perceput în noi.

Comentariu: În principiu, fiecare percepe în felul său și în plus, nu putem compara astfel de nuanțe — cât de acru este pentru mine și pentru el. Se dovedește că oamenii au fost de fapt „de acord” cu privire la imaginea lumii: așa o percepem noi.

Răspunsul meu: Da, pentru că ele există inițial conform unei asemănări comune. Există un anumit set de calități în percepția umană și, prin urmare, ei pot fi de acord.

Din KabTs “Cabala Expres” 4/29/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: