Cum poate gusta o femeie din miracolul unitatii?

Intrebare: Am observat fazele psihologice ale scindarii si integrarii si am remarcat ca barbatii reusesc sa ajunga la integrare pe cand femeile de obicei nu. Acest lucru este cumva legat de legile despre care vorbiti?

Raspuns: Desigur. Noi am discutat deja despre caracteristicile grupurilor de barbati si femei. Grupul de femei se concentreaza asupra grupului barbatilor, exista pe langa acesta ca ajutor, suport, ca factor care obliga barbatii sa avanseze catre unitate. Apoi unitatea la care ajung barbatii se extinde si asupra partii femeilor.

De aceea a lucra inr-un grup de femei este ceva diferit. Acesta este orientat cu precadere asupra partii exterioare, grupul barbatilor. Si femeile se conecteaza doar pentru a il influenta. Este mai bine ca ele sa inteleaga eficienta muncii reciproce, ce inseamna scopul de a influenta grupul barbatilor.

Insa aceasta este o problema destul de complicata si nu poate fi rezolvata foarte usor. Doar in urma unor evenimente speciale, cand femeile incep sa guste unitatea pe care o atinge grupul barbatilor si care se rasfrange asupra lor, doar atunci vor deveni pregatite sa se uneasca pentru a duce la nivelul urmatoe urcarea barbatilor si primesc resurse de la acestia. Ele dezvolta aceasta nevoie esentiala. Nu este corporala sau inerenta- izvoraste din  nivelul integral.

De aceea sub influenta unitatii grupului barbatilor, in femei se naste o noua cerere pentru unitate, chiar si pentru unitatea dintre ele. Cu alte cuvinte, goliciunea- dorinta de unitate- apare in ele. In primul rand, ele incep sa simta aportul personal la aceasta unitate, si fiecare dintre ele primeste propria implinire de la barbatii din grup. Si apoi, cu cat se conecteaza cu atat mai mult se ridica deasupra esentei lor de femei si devin capabile sa se uneasca ele insele intr-o singura parte femeiasca, o imagine unica a femeii.

Poate ca imi exprim gandurile intr-un mod complicat pentru ca acestea sunt grade avansate care nu se potrivesc grupurilor de incepatori. Toate acestea se manifesta mai bine in practica. Din acest motiv, nu trebuie discutate in mod teoretic cu femeile deoarece este impotriva naturii lor si face doar sa trezeasxa opozitia in ele.

Din “Discutie asupra Educatiei Integrale” nr. #11, 12/16/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: