Cum poate ieși cineva din deșert fără să fi fost vreodată acolo?

933Întrebare: Aţi spus odată, că dacă o persoană s-ar afla într-un restaurant de exemplu, este imposibil să treacă prin senzația de „deșert” fără a fi nevoit să fie fizic într-unul. Cum se poate ajunge la aceasta și din ce motiv?

Răspuns: Adevărul este că atunci când suntem într-un restaurant, nu suntem capabili să facem asta. Până la urmă, suntem formați dintr-un corp animal, din propria noastră idee despre lumea noastră; prin urmare avem nevoie și de atribute externe.

Ne aflăm la un nivel la care dorința noastră cea mai scăzută este simţită de noi ca fiind lumea noastră. Dar lumea noastră nu există; așa ne simțim în interiorul unei dorințe și este stratul cel mai de jos al acesteia. Imaginați-vă că tăiați felii de pâine și ultima dintre ele este cea mai joasă felie din dorințele pe care le simțiți.

După aceea, veţi începe să simțiți următoarea felie, următorul nivel. Și va fi simțită și aceasta ca o realitate absolută. O realitate uriașă se va adăuga, brusc ți se deschide în faţă ca la un computer. Și apoi următorul strat, și următorul, și următorul! Astfel ajungeți la sfere din ce în ce mai largi.

Apoi începi să înțelegi unde exiști. Înainte de aceasta, totul era doar o vorbă pentru a te atrage cumva și a te menține pe calea revelării.

Dar toate acestea sunt doar dorinţa noastră. Și oricât ni s-ar părea că este în afară, de fapt totul este în interior. Nu există trupul meu, nici timpul, nici spațiul; nimic nu există deoarece există doar o dorință și nu are dimensiuni și nici volum.

Întrebare: Dacă vorbim despre senzația de „restaurant”, este un loc convenabil, confortabil. În acest loc nu vei simți niciodată vreo deficiență. Stai așezat, este cald și ești servit (toate sunt senzații plăcute). Unde putem descoperi un țipăt sau un strigăt pentru a ieși? Dar dacă ești de fapt în deșert, atunci simți asta.

Răspuns: Dimpotrivă, îți doreşti să stai în deșert și să te simți ca într-un restaurant.

Întrebare: Dar cum?

Răspuns: Este nevoie să încerci, să faci o încercare.

KabTV „Am primit un apel. Cum să ieși din deșert fără să fi fost vreodată acolo?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: