Cum pot fi evitate conflictele militare?

Comentariu: In scrierile sale, Baal HaSulam a scris despre un al patrulea razboi mondial. Exista un pericol pentru inca doua raboaie mondiale in programul naturii?

Raspuns: Dezvoltarea umana are loc in patru stari de dezvoltare. Asadar daca vorbim despre rasturnari globale, dezvoltarea umana trebuie sa treaca, de asemenea, prin aceleasi patru nivele de dezvoltare a sistemului, deoarece egoismul se dezvolta, de asemenea, conform cu ceea ce numim cele patru faze ale Ohr Yashar (Lumina directa).

Rasturnarile globale si in mod particular razboaiele, se dezvolta in patru faze daca nu le anulam prin actiuni preliminarii, prin conexiunea dintre noi, in ciuda tendintelor si aspiratiilor noastre egoiste in a ne gandi numai la noi.

Trebuie sa intelegem ca si in acest mod suntem in totala cooperare reciproca, in plina asociere unii cu altii, chiar daca nu dorim sa fim. Astazi lumea ne dovedeste cat de mult suntem legati, dar suntem conectati printr-o forma daunatoare si rea, prin forta egoista. Trebuie sa ne grabim si sa o corectam.

Este de inteles ca potentiatl exista pentru fazele rele a dezvoltarii noastre, cat timp natura ne biciuieste si ne determina toate starile noastre.

In acelasi timp insa, exista posibilitatea sa ne dezvoltam mult mai rapid decat natura o poate face. Asta este posibil doar cand cautam unitatea si nu doar cand natura ne stimuleaza sa avansam prin suferinte, ci atunci cand o facem in mod voluntar. Aceasta este calea dorita, pentru ca asa avansam rapid in directia buna, evitand suferintele celui de  al treilea si al patrulea razboi mondial.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: