Cum pot fi prevenite naționalismul și rasismul?

Întrebare: Nu mai există popoare cu sânge pur în lume. De la Babilon, de 4.000 de ani, toată lumea practic s-a amestecat. Cu toate acestea, nu am putut preveni naționalismul și rasismul. Care este motivul acestui fenomen? Oricât am încerca, nimic nu ne ajută, nici măcar căsătoriile mixte.

Răspuns: Nu, nimic nu ne ajută pentru că nu ar trebui să ne amestecăm, ci să ne ridicăm deasupra diferențelor noastre la nivelul următor, unde aceste diferențe nu există și, de asemenea, nu există deloc sub formă materială.

Adică, trebuie să ne schimbăm complet egoismul personal care ne separă unul de celălalt în altruism, dăruire și dragoste. Trebuie să ne ridicăm deasupra noastră. Atunci, se va întâmpla.

Întrebare: Respingerea rasială este un fenomen determinat genetic sau este doar o consecință a creșterii cuiva?

Răspuns: Nu, aceasta nu este doar o consecință a creșterii cuiva. Educația este, de asemenea, o consecință. În rădăcina noastră, suntem împărțiți în patru părți și, prin urmare, nu putem fi în pace unii cu alții fără să ne corectăm.

Întrebare: Există mai multe motive pentru rasism: stratificarea societății în bogați și săraci, amestecarea artificială a diferitelor rase fără pregătire prealabilă, detașarea oamenilor, izolarea forțată a oamenilor în timpul pandemiei, precum și conflictele din diferite țări.

Scrii că rasismul ia naștere din dorința de a te bucura atunci când este rău pentru alții. Acesta este motivul?

Răspuns: Desigur. În acest fel, ne ridicăm deasupra altora. Întotdeauna în plăcerea de a ne simți superiori celorlalți, experimentăm cel mai înalt destin egoist. Prin urmare, rasismul este cea mai înaltă formă de egoism.

Întrebare: Pe măsură ce dorințele noastre cresc, ura dintre oameni crește constant. Vedem că cu cât societatea este mai dezvoltată, cu atât există mai multă ură între oameni. Puteți explica ce ar putea provoca unele sentimente mai mult sau mai puțin adecvate între națiuni și cine ar putea face acest lucru să se întâmple?

Răspuns: Cred că poate fi doar o știință despre creație și predeterminare, deoarece ar ridica pe toți la aceeași rădăcină. Doar deplasându-ne spre el, putem realiza unitatea dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: