Cum pot simți o altă persoană?

Intrebare: Cum pot simti o alta persoana? In interior, o persoana este plina de suferinta, umilire si frica; Sunt panicat de gandul ca o persoana ma va simti pe mine.

Raspuns: Nu ti se spune sa simti suferinta, umilirea si frica altor persoane! De fapt ar trebui sa simti punctul din inima din persoana, tanjirea sa fata de Creator! Iti este prieten doar prin asta. Orice altceva, corpul sau ego-ul sau, nu te afecteaza in niciun fel. Nu ar trebui sa te simti rusinat si sa te autoflagelezi. Esti plin de defecte precum toti ceilalalti din lumea asta.

Ne conectam unii cu altii prin punctele din inima, prin tanjirea fata de Creator. Orice altceva se pare ca trebuie lasat in urma. Ridicam doar aceste puncte si ne conectam prin ele cu ele.

In orice altceva suntem egoisti, precum totul restul oamenilor de pe planeta, deoarece Creatorul ne-a creat cu dorinta egoista, iar noi nu putem sa fim buni. Asta este si ceea ce este scris: “Am creat inclinatia rea; Am creat Tora ca si condiment, iar lumina din ea se va transforma in bine” (Vezi Kiddushin 30b).

Inainte sa incepem sa ne corectam suntem in totalitate rai, complet negativi, atat de mult incat nici nu ne putem imagina – nici unul dintre noi. Asadar, te poti relaxa, pentru ca voi toti sunteti complet rai. Dar acum trebuie sa ne corectam atragand Lumina superiora. Nu spunem ca trebuie sa corectam raul din noi, ci din contra, Lumina superioara apare treptat, corecteaza si echlibreaza raul, prin binele sau.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 05.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed