Cum poti găsi învățătorul potrivit?

Intrebare: Cum poti gasi invatatorul potrivit? Cum pot sa nu gresesc daca sunt controlat de iluzii egoistice? La urma urmei, se spune ca exista multe cai prin care poti ajunge la Creator.

Raspuns: Noi inca trebuie sa clarificam zicala: “exista multe cai catre Creator”. Nu te poti ascunde dupa diferite zicale frumoase pe care egoul le poate interpreta cum ii place.

Un invatator este acela care, in sens spiritual, este perceput implicit, fara niciun dubiu pe drumul catre revelatia Superioara. Altfel, omul nu va urma drumul lui si va fi sortit esecului.

Intrebare: Cum poate cineva determina daca un invatator este potrivit sau nu, daca este dominat de dorintele sale egoistice?

Raspuns: Nu este posibil sa faca asta! La fel cum o persoana nu cunoate drumul sau in viata, nu cunoaste calea spre profesor.

Cum pot de exemplu explica, de ce am ales pe Rabash? La urma urmei, nu l-am ales eu cand, intr-o seara de iarna ploioasa am condus 30 Km spre un alt oras si am intrat intr-o camera intunecoasa, mica si umeda si am gasit sase oameni batrani, unul dintre ei fiind Rabash. Cum pot descrie asta? Asta este soarta de Sus, noroc.

Inainte de asta am cautat multi ani, dar nu exista un mod logic prin care pot explica asta.

De aceea, multe vin si pleaca in cautarea unui invatator. Ei pot fi norocosi si gasi pe altcineva, iar eu sunt cu totul pentru ca oamenii sa caute. Se spune ca omul poate invata numai acolo unde inima lui doreste.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/7/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: