Cum poți găsi scopul și calea pentru a-l atinge?

Întrebare: În timpul anilor 2007-2008, locuitorii din Libia și Irak s-au oprit în a mai investi în educația copiilor, în proiecte care se ocupau cu aceste lucruri, și au început să trăiască că și cum nu ar mai fi viitor, că și cum ar fi simțit în mod subconștient că se aproprie o criză.

Răspuns: Oamenii sunt atrași de legătură ideologică dintre ei. Ei au înțeles că umanitatea are nevoie de misiunea specială, de un scop.

Astfel, ca rezultat au fost create ISIS și alte organizații, dezvoltând un sistem terorist care atrage tineri din toate națiunile lumii din moment ce le oferă speranța și în primul rând deoarece se unesc sub sloganul, “impreuna vom realiză ceva și vom schimva ceva”. Acest mesaj atrage lumea.

Trebuie să arătăm lumii un sistem parallel, cu un mesaj care să îi atragă spre faptele și căile bune și nu către cele negative. Altfel toată lumea pierde. La urmă urmei, cu fiecare zi ce trece, din ce în ce mai mulți oameni se apucă de droguri sau sunt atrași în tot felul de organizații teroriste care nu au legătură cu ISIS și care sunt organizate în locații diferite.

Întrebare: În ultimul deceniu al radicalismului islamist, așa numitul Jihad a câștigat o popularitate imensă. Dar în paralel, vedem și creșterea și formarea ideologiilor extreme și în alte religii. Ar putea indică această faptul că civilizația veche se aproprie de sfârșit?

Răspuns: Toate religiile se bazează pe același egoism, și chiar dacă au proclamat “Să iubești pe aproapele tău că pe ține insuti”, nu este implicat nici unul dintre ei în acest lucru și nu sunt în măsură să se implice deoarece dacă s-ar implică nimeni nu li se va alătura. Așadar, nu există viitor pentru religii: nici pentru Iudaism, Creștinism sau Islam.

Viitorul se află numai în dezvoltarea conexiunii reciproce dintre ființele umane. Trebuie să sperăm că această conexiune nu este contruita pe bază urii reciproce din ISIS, ci pe temelia iubirii reciproce și atragerea către o cooperare reciprocă bună între popoarelo lumii.

Co toții suntem conectați unii cu alții într-un singur sistem, iar întrebarea este în ce scop folosim acest sistem. Putem să îl folosim precum ISIS sau orice altă organizație adepta a Jihadului, sau este posibil să dezvoltăm perspectivă corectă a existenței umane ca un întreg, unde toți sunt egali și nici o ideologie sau sistem încearcă să deține controlul sau să subjuge.

Întrebare: Putem controla procesul de auto-dezvoltare?

Răspuns: Nu, pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să renunțăm complet la paradigma anterioară, să renunțăm la ego-ul și natura noastră și să ne dorim schimbarea. Timpul acesta nu a sosit încă. În primul rând trebuie să ne dorim să găsim sensul vieții.

Misiunea principală care stă în față noastră acum este să confruntăm umanitatea cu întrebarea despre sensul existenței noastre. Și apoi vom găsi treptat scopul corect și calea prin car e să îl atingem.

Din emisiunea de pe Kab TV ”Știri cu Michael Laitman” din 29.01.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed