Cum primim Lumina ?

Trebuie să înţelegem că viitorul este în mâinile noastre. Noi suntem cei care-l determină. Dacă rămânem cu braţele încrucişate, nimic bun nu se va întâmpla. Nu trebuie să ne gândim la noi înşine; trebuie să ne facem griji despre cum vom aduce metoda corecţiei la oameni şi cum vom începe să o realizăm.

Difuzarea, în sine, este realizarea. Acest lucru se întâmplă deoarece o persoană îşi schimbă gândurile şi dorinţele, atitudinea lui faţă de lume şi astfel, el dă deja. Nu acţiunile fizice sunt importante aici, ci schimbările interne care afectează sistemul spiritual ce gestionează lumea.

Deci, îi invit pe toţi cei care sunt cu noi să se apropie şi, cel mai important, să investească în difuzare. Astăzi, se referă la primul Israel. Noi putem „înmuia” situaţia economică şi starea de securitate, fără a aştepta dezastre.

De fapt, doar vizualizarea lecţiilor noastre are un impact. La urma urmei, o persoană „absoarbe” ideile lui Baal HaSulam şi toate canalele cabaliste, care coboară la el de la Forţa Superioară. Ea învaţă să cunoască sistemul creaţiei şi principiile pe care le are şi pe care le foloseşte şi, astfel, particpă la procesul propriului liber-arbitru într-o oarecare măsură şi asta este investiţia sa.

Întrebare: Există mulţi oameni influenţi printre spectatorii canalului nostru de televiziune, în Israel, oameni care sunt factori de decizie ai acestei ţări.

Răspuns: De fapt, ei nu decid nimic. Deciziile provin, în întregime, de la Creator, de la Lumină, dar putem fi încorporaţi, într-o oarecare măsură şi putem avea un impact.

În orice caz, persoana nu determină nimic în această lume. Planul este simplu. Noi, oamenii, suntem jos şi, deasupra noastră, este sursa de Lumină, care ne aduce dăruire. Noi putem dărui, precum Creatorul, în conformitate cu echivalenţa de formă (∾). Apoi, Lumina care vine face un viraj şi se simte, deja, diferit de noi. Noi ridicăm MAN şi cerem Creatorului să ne dea pregătirea şi aptitudinea de a primi Lumina Sa şi de a fi compatibil cu El.

Lumina este cea care dăruieşte şi eu sunt cel care primesc. Eu Îi cer să-mi permită să dăruiesc puţin. Dacă eu nu pot dărui, atunci vreau adaptibilitatea minimală, cel puţin, astfel că va exista o conexiune între noi, şi nu vom fi opuşi unul altuia.

Este o cerere de corectare pe care o ridic. Deci, vom începe să acţionăm, să ne conectăm. Astfel, vom coopera cu Lumina.

Cu toate acestea, când ridicăm MAN, lumina ne aduce suferinţă şi se transformă în întuneric şi suferinţă enormă. Nu există altă forţă decât Lumina, dar ea acţionează din faţă sau din spate. Aceasta înseamnă că totul depinde de modul în care o primim. Acţiunea noastră constă în pregătirea de a o primi, în mod corect. Aceasta depinde de persoană şi, în măsura în care ea înţelege, simte şi este gata să avanseze. În cele din urmă, conştiinţa noastră trebuie să se dezvolte.

Sper că mai mulţi oameni ne vor asculta şi vor înţelege ceea ce noi avem de spus. Site-urile noastre şi canalul de televiziune pot face treaba şi nu vom avea nevoie să căutăm alte modalităţi pentru a ajunge la oameni.

Partea a patra a Cursului zilnic de Zohar, 14.02.2013, „Un discurs de concluzie la Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: