Cum putem atinge un echilibru absolut?

232.08Întrebare: Cum poți echilibra cealaltă persoană?

Răspuns: Nu poți face nimic cu celălalt, poți să te schimbi doar pe tine, să lucrezi asupra ta și să înțelegi cum poți aduce în tine o calitate opusă celei actuale, astfel încât aceste calități să se echilibreze între ele, iar tu să fii între ele . Existența între aceste calități opuse va fi resimțită ca un confort absolut.

Întreaga muncă a unui cabalist este să absoarbă întregul spectru de simțiri, emoții, calități și definiții și să existe între ele, pentru că numai în centrul acestei uriașe colecții de forțe și calități se află punctul central la care trebuie să ajungem, scopul odihnei și împlinirii noastre absolute.

Una nu poate exista fără cealalaltă, la fel ca în legile fizice. Cum poți folosi doar un plus sau un minus, polul nord al unui magnet fără cel sudic? Ai totul construit prin utilizarea a două forțe opuse. Neapărat! Altfel nu există existență.

Dar în lumea noastră, la nivel uman folosim o singură calitate: calitatea egoistă a primirii fără dăruire. Prin urmare, oamenii sunt ființe speciale, nu ca restul florei și faunei, deoarece avem doar egoism negativ fără echilibrare pozitivă.

Indiferent cum o compensăm, ajungem la o criză generală care ne arată nevoia unei a doua forțe suplimentare, una pozitivă. Această forță se numește dăruire  sau iubire. În ea, la fel ca în egoism, există o cantitate imensă de tot felul de forțe, simțiri, definiții și emoții.

KabTV „Am primit un apel. Cum să transformi ura în iubire?” 04.02.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: