Cum putem consolida nucleul familiei ?

Întrebare: Cum privește Înțelepciunea Cabalei problemă divorțului pasată de la o generație la altă ? În familia mea, de exemplu, sunt patru generații de femei divorțate și singure.

Răspuns: Asta se întâmplă deoarece nu știm cum să ne corectăm. Viața mea nu a fost foarte ușoară și a fost departe de a fi lină, dar mi-am stabilit un principiu foarte clar : divorțul nu este o opțiune ! Am copii, am o familie, trebuie să am grijă de ei și nu am nici un drept să-i părăsesc.

Relațiile dintre cupluri pot fi diferite, dar merg așa. Omul are obligația însă să aibă grijă de familia sa, pentru că este a sa și cu asta basta.

Întrebare: Sunt relațiile proaste dintre părinți mai bune pentru copil decât un divorț ?

Răspuns: Cred că este mai bine să trăiască în modul acesta decât într-o familie destrămată. Un copil care crește fără un tată simte că nu este protejat, pentru că nu este nimeni lângă el să-l țină de mână. Acest sentiment ascuțit de lipsă a tatălui de partea sa este reflectat în toată viața să.

Comentariu: Rată divorțului este acum de 50% și continuă să crească.

Răspuns: Faptul este că lumea este din ce în ce în mai mare nevoie de corectare. Pentru ca asta să fie simțită, condițiile devin din ce în ce mai dificile, astfel ca oamenii în final să decidă că trebuie să facă ceva.

Întrebare: Poate Înțelepciunea Cabalei să ajute o persoană să-și susțină familia ?

Răspuns: Înțelepciunea Cabalei ajută la întărirea familiei. Astăzi știm deja cum s-o facem mai mult sau mai puțin. Metoda include discuții în grupuri de zece oameni, ateliere pentru familii și ateliere pentru cupluri în grupuri care încorporează cooperarea reciprocă dintre bărbat și soție. Încă nu avem suficientă putere să ajutăm toate familiile, dar trebuie să învățam treptat această metodă pentru toată umanitatea.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 06.03.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: