Cum putem depăși criza lipsei de încredere?

Intrebare: Ce actiuni de unitate ne pot ajuta sa depasim criza de incredere?

Raspuns: Astazi criza lipsei de incredere a pus stapanite pe toata lumea. Nu este incredere in familie, intre copii si parinti, intre cetateni si statul lor si, chiar mai mult, intre state diferite si oameni diferiti. Suntem despartiti unii de altii si divizati, deoarece egoismul nostru este in crestere continua.

Lumea nostra a fost facuta cu un singur atribut, acesta fiind egoismul, iar noi trebuie sa adaugam celalalt atribut si anume altruismul, prin forta noastra pentru a echilibra atributul egosimului. Trebuie sa adaugam calitatea dragostei si daruirii in lumea aceasta, astfel incat sa faca fata egoismului.

Dar noi nu facem asta, iar procesul de indepartare a oamenilor, unii de altii, continuua in familii, societate si peste tot. Ce putem face? Singurul lucru pe care il putem face este sa atragem forta binelui, forta care este ascunsa in natura, asupra noastra.

Forta binelui se numeste Creator sau Lumina si noi trebuie sa o atragem. Viitorul nostru si viitorul copiilor nostri depinde de asta. Hai sa incercam sa o facem! Intelepciunea Cabalei ne spune cum putem sa facem asta.

Trebuie sa adaptam aceasta intelepciune corect, sa o adaptam timpurilor noastre, sa o transmitem in forma corecta fata de noi si apoi catre ceilalti. Vom avea succes apoi, iar criza lipsei de incredere va disparea.

Aceasta se va intampla doar cand, precis din cauza crizei, trebuie sa atragem Lumina Superioara, care echilibreaza inclinatia noastra rea si vom fi in final capabili sa ne conectam unii cu altii. Mai mult chiar, ne simtim uniti intr-o singura dorinta.

Creatorul a facut o singura dorinta, iar apoi ego-ul s-a imprastiat, ne-a rupt aceasta dorinta si a divizat-o in nenumarate bucati. Iar acum, cand egoismul salasluieste printre noi, este necesar sa il acoperim cu binele, cu o apropiere reciproca, cu daruirea reciproca si cu dragoste chiar. Asta este sarcina noastra.

Apoi sufletele noastre mici, care sunt divizate de egoism, vor fi acoperite cu o conexiune reciproca buna. Acest “sandvis” – ego enorm in mijloc, altruism maret deasupra si dragoste si daruire dedesubt – ne va da o mare forta pentru  atingerea Creatorului. Vom penetra in profunzime, atingand infinitul, eternitatea si perfectiunea.

Toate acestea sunt facute pentru noi si vor fi ale noastre. Dar trebuie sa luptam pentru ele.

Intrebare: Acest fel de munca se face pratic intr-o ora. Trebuie sa construim continuu mici poduri ale dragostei peste egoismul nostru, care este in crestere continuua?

Raspuns: Nu sunt motive de ingrijorare. Multi cabalisti au atins varful corectiei finale si suntem in pozitia in care suntem capabili sa o facem – nimic nu este de neatins.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 08.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed