Cum putem depăşi ruşinea?

Întrebare: Cum depăşeşte un Cabalist ruşinea? Este cel mai puternic şi urât sentiment pe care îl are omul?

Răspuns: De ce ar trebui să îi fie ruşine cuiva? Aşa îl conduce Creatorul. Dacă cineva are o problemă, trebuie să se întoarcă către Creator şi să rezolve problema cu El.

Un Cabalist nu simte ruşine. Dacă simte ruşine, el experimentează mustrări de conştiinţă teribile, pentru că egoismul care a crescut îl convinge că el este cel care face de fapt ceva, că şi-a programat viaţa, că a reacţionat greşit sau că i-a indus în eroare pe oameni. Dar totul este Creatorul, nu el! Aceste stări ne sunt date intenţionat pentru ca, în cele din urmă, să putem să ne apreciem în mod corect.

Această abordare este descrisă în cărţile de Cabala şi numai conform acestei abordări ne putem raporta în mod corect la tot ceea ce ne înconjoară. Nu o facem pentru a evita să ne asumăm responsabilitatea. De fapt, când ne raportăm în acest fel la viaţă, ne punem într-o situaţie în care noi, fiinţa creată, invocăm şi atragem Lumina Înconjurătoare asupra noastră pentru a ne conduce cu adevărat viitoarea stare, dar numai prin lumea superioară.

Întrebare: Sună ca şi cum unui Cabalist nu îi este frică de ruşine sau de altceva?

Răspuns: Dacă cineva este în contact cu Creatorul, el îi poate cere în mod continuu Creatorului să-i accelereze dezvoltarea, apoi va fi complet diferit şi această lume îi va părea foarte simplă. Există o Lumină simplă care o umple. Eu sfătuiesc pe toată lumea să vadă ca aşa este.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 21.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: