Cum putem dezvălui secretul care este ascuns în înțelepciunea Cabala?

Întrebare: Dacă devin Cabalist, voi putea recrea o stare emoțională pe care o descrie orice Cabalist? Ce se întâmplă dacă s-a înșelat când a înregistrat acea stare?

Răspuns: Vei vedea totul. Pe de o parte, înțelepciunea Cabala este o știință care este dezvăluită tuturor, iar pe de altă parte, este ascunsă și este un secret.

Întrebarea este cum o știință poate fi un secret. Ar putea fi ascunsă așa cum se ascunde dezvoltarea unei arme periculoase sau o otravă periculoasă? Și de ce a fost un secret până acum?

Secretul se află în înțelepciunea reală a Cabalei. Dacă îi arăți unui copil o formulă pentru a construi o bombă atomică, de exemplu, ce va putea face el cu această formulă? Nimic. Este la fel cu înțelepciunea Cabala. Când vi se oferă o carte care conține informații minunate și vi se spune să citiți, nu veți putea face nimic cu aceste informații.

Totuși, dacă doriți să obțineți ceea ce este în carte, va trebui să vă schimbați pentru a înțelege. Când veți obține această cunoaștere, veți fi deja precum Cabalistul care a scris cartea și nu veți putea face nimic rău cu formula care vă vorbește despre marile forțe ale naturii. Nu vă veți putea juca cu ele așa cum doriți.

Aceasta înseamnă că numai dacă sunteți la nivelul naturii o puteți dezvălui, iar dacă nu sunteți, nu veți dezvălui nimic. Deci un Cabalist nu poate face rău nimănui. Pentru că în momentul în care cade de la nivelul său, el uită imediat totul și nu mai poate controla această chestiune. Această chestiune îl umple conform stării sale spirituale.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV 11/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed