Cum putem dezvolta răbdarea?

963.1Întrebare: Cum poate o persoană să-și dezvolte răbdarea necesară?

Răspuns: Este doar prin importanța scopului. Pentru ce m-am născut? De ce exist? Pentru ce trăiesc și de ce mor? Sensul vieții este acela de a mă simți confortabil în orice moment?

Acest lucru este foarte important pentru corpul fizic, bineînțeles. Toți putem fi de acord cu asta, pentru că aceasta este natura noastră. Ne temem de durere și de greutăți, fiecare dintre noi într-o măsură diferită; dar așa stau lucrurile și nu putem face nimic pentru că aceasta este natura noastră egoistă.

Dar dacă mă aflu într-un grup și acesta vorbește despre măreția drumului nostru și despre importanța scopului vieții, iar dacă îmi cobor cumva capul și nu-l ridic cu mândrie față de ei, dacă sunt impresionat de importanţa scopului pe care ei îl simt şi mă supun impactului lor, atunci simt că am puterea de a avansa.

În plus, este important să ard podurile din spatele meu. Când mi-am găsit profesorul, am ars tot ce aveam înainte. Aveam o afacere de succes și tot ceea ce are nevoie un om în viață, dar m-am despărțit imediat de asta, astfel încât nu mai era cale de întoarcere, în așa fel încât să nu mai pot reface nimic. M-am mutat să locuiesc lângă profesorul meu Rabash și prin asta am tăiat orice contact cu trecutul meu.

Am început o nouă viață, o viață mai modestă, mai limitată în toate sensurile, dar alături de profesorul meu. Așa că era deja foarte dificil să-mi schimb viața.

Atunci când suntem sub influența mediului și a gândurilor negative, trebuie să ne legăm cât mai mult posibil de calea cea bună, așa cum marinarii se leagă de punte pentru ca valurile furtunoase să nu-i arunce peste bord.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV 2/13/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed