Cum putem evita apocalipsa?

Întrebare: Daca toți oamenii sunt niște sălbatici, așa cum spune Baal HaSulam, înseamnă că trebuie să ne așteptăm la o soartă similară celei care i-a lovit pe salbaticii ce au fost distrusi de civilizatiile mai dezvoltate? Dezvoltarea continua a egoismului în masele mari de oameni garanteaza apocalipsa civilizației noastre?

Răspuns: Sălbaticii nu au fost distrusi. Noi am fost toți niște sălbatici, așa că nu trebuie să ne gândim că suntem diferiți. Chiar și astăzi, suntem sălbatici într-un anumit sens. Judecând după modul în care interacționăm în societate, în familie, este greu de spus că suntem creaturi inteligente.

Instinctul nostru egoist ne conduce tot timpul. Noi, de fapt, aratăm mai rău decât maimuțele. Maimuțele nu se angajează în auto-distrugere, în timp ce noi ne angajăm în auto-distrugere colectivă în mod conștient și deliberat.

Nu există nici o altă specie în natură, ca homo sapiens, o ființă umană inteligentă, care aspiră la auto-distrugere. Noi putem trăi o viață fericită, dar ne facem viața mizerabilă, umplând-o constant cu incertitudine, temeri și griji, care conduc în cele din urmă la auto-distrugere. Aceasta ne face unici.

Dar, civilizația noastră nu va fi distrusă. Noi trebuie să atingem obiectivul prestabilit pe care natura l-a intenționat pentru noi. Putem alege drumul pe care să-l urmam. Putem alege dacă vom atinge obiectivul de-a lungul căii  suferinței sau de-a lungul căii bune, a caii Luminii, ceea ce înseamnă asumarea forței superioare asupra noastra, astfel încât aceasta sa ne adune și să ne organizăm corect.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 7/10/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: