Cum putem justifica ceea ce nu este justificabil?

ÎntrebareCum Îl putem justifica pe Creator, atunci când vedem marile suferințe prin care trec oamenii, în special aceia care sunt bolnavi în fază terminală?

Răspuns: Este imposibil să aducem justificări în momentul actual, pentru că nu dorim să mințim sau să ne prefacem că ne auto-convingem sau că putem să-i consolăm pe alții. Există diferite metode psihologice de influențare a unei persoane, care îi permit acesteia să-și schimbe opinia personală cu privire la evenimentele tragice din viața sa. Dar cabaliștii spun că o schimbare reală este posibilă doar atunci când Lumina Reformatoare influențează persoana și îi schimbă starea.

Starea curentă este nivelul pe care se află acum persoana. El va privi diferit ceea ce i se întâmplă, va simți și va înțelege  lucrurile în mod diferit, în concordanță cu un nou nivel, atunci când îl va atinge pe acesta, datorită Luminii care Reformează. În acest caz schimbarea nu se va datora celor din jurul său care l-au derutat și l-au convins. De fapt, ei toți îl înșeală nelăsându-l să vadă adevărul, ca și cum i-ar da un sedativ. Ei încearcă să-i arate persoanei că totul este bine, prin aceasta ei îl mint și-i blochează calea către adevăr.

Noi avem o metodă diferită; nu-l calmăm pe om ci îl susținem, doar pentru ca acesta să-și descopere ego-ul. Îl ajutăm să-și descopere ego-ul și să-l domine.

O persoană poate să facă față fiecărei stări prin care trece, în două moduri: un mod este acela prin care problema este estompată, omul se păcălește singur și se îndreaptă către religie, diverse credințe sau misticism. Aceasta este ceea ce fac toți oamenii din lumea noastră.

Dar persoana poate face opusul: deschideți ochii, doriți-vă mai mult și începeți să lucrați pentru a atrage Lumina Reformatoare în așa fel încât aceasta să vă corecteze. Apoi, de la acest nou nivel, omul vede imaginea corectă.

Cum atrag această Lumină? Justificând tot ceea ce se petrece precum și faptul că totul provine dintr-o singură sursă, ”Nu există nimeni altcineva în afară de El”. Eu doresc să descopăr forța superioară și nimic altceva.

Nu este vorba de a accepta ceea ce se petrece, ca un credincios supus, ci de a dori să descopăr superiorul. Eu înțeleg că toate simțămintele mele sunt chemările de goarnă de la Creator, care vrea ca ființele create să Îl reveleze, să descopere că ”Nu există nimeni altcineva în afară de El” și că El este ”Bun și binevoitor”.
Din partea a treia a  Lecţiei zilnice de Cabala 3/08/13Studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: