Cum putem simți bunăvoința Creatorului?

222Comentariu: Se spune că Creatorul este Bunul care face bine. Aceasta este ceea ce au atins cabaliştii. Ei nu știu cine este El în relație cu alte ființe create. Acțiunile Lui sunt determinate în acest fel doar în raport cu noi.

Răspunsul meu: Cabaliștii, care l-au revelat deja pe Creator, Îl caracterizează ca fiind Binele care face bine. Dar ei sunt cabaliști. Desigur, sunt oameni care încep să exploreze acest lucru și tot nu simt nimic; treptat ei ajung în această stare din partea opusă.

Comentariu: Putem spune că în ceea ce privește scopul ultimo, de a aduce creația la nivelul Creatorului, El este Bunul care face bine. Dar sunt diferite situații pe drum.

Răspunsul meu: Da, există diferite stări pe drum care sunt opuse și uneori neplăcute. La urma urmei, creația trebuie să se schimbe pentru a simți în schimbările sale cine este Creatorul, pe de o parte și pe de altă parte, pentru a-L simți în toate schimbările și metamorfozele Sale. Deci, toate acestea sunt explorate în Cabala și reprezintă partea sa principală.

Întrebare: Putem spune că Creatorul este ascuns și de aceea nu-L putem simți ca Binele care face bine?

Răspuns: Da. Dacă vrem să-L simțim, nicio problemă – schimbă-te dintr-o ființă rea într-una bună până la măsura asemănării cu Creatorul; atunci când devii la fel de bun ca El, îl vei simți. Echivalența de formă este legea de bază a Cabalei.

Comentariu: Desigur, este greu să justificăm toate acestea când privim lumea.

Răspunsul meu: Este imposibil! Le putem justifica doar în măsura în care dobândim calitatea dăruirii. Apoi, în această formă, veți vedea treptat că Creatorul este binevoitor.

KabTV’ “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 9/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: