Cum putem ști scopul final al existenței noastre?

Întrebare: Cum aflăm scopul final al existenței noastre? O persoană este limitată să trăiască într-o anumită țară și are anumite capacități financiare și fizice. Unde ar trebui să înceapă schimbarea? Este un fel de proces interior, o decizie interioară?

Răspuns: O persoană nu va putea să vadă, să definească, să înțeleagă sau să își dea seama de starea sa finală. De exemplu, dacă un copil de doi sau trei ani s-ar vedea brusc ca adult pe scena unui teatru dirijând o orchestră imensă, nu ar înțelege ce fel de persoană stătea acolo și flutura un băț, în timp ce restul trăgeau de niște sârme sau suflau în niște trompete.

Nu ne vedem starea finală pentru că nu avem nicio predispoziție la aceasta. Putem citi doar despre aceste stări finale, putem doar să le imaginăm într-un mod foarte limitat, cu anumite condiții pe care Cabala le pune în fața noastră, spunând că nu trebuie să ne grăbim prea departe.

Vezi ce este în fața ta, stările finale îți vor fi explicate și îți vei face o idee despre imaginea de ansamblu. Dar cele mai importante, sunt stările pe care trebuie să le înțelegi treptat în progresul tău spiritual.

Din KabTV „Împreună despre lucrurile importante” 14/07/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: