Cum putem transforma rutina într-un basm?

592.04Întrebare: Când începi să studiezi înțelepciunea Cabala, percepi totul ca un basm, ca o viață nouă, care este de nedescris. Dar cu timpul, poate pentru că așa văd lucrurile prin ego-ul meu, totul devine un fel de rutină.

Devine dificil să vin la lecțiile de dimineață, deși îmi doresc foarte mult. Probabil că ați fost în aceste stări. Cum le pot reînnoi, astfel încât să am constant energie pentru asta?

Răspuns: Când ați ajuns la înţelepciunea Cabala, ego-ul dvs. v-a condus înainte, să atingeți lumea superioară, să atingeți Creatorul, să cunoașteți și să înțelegeți totul, să vă controlați viața și lumea întreagă. V-aţi simțit ca un erou, de parcă aţi fi găsit o mină de aur.

Când v-ați alăturat pentru prima dată, ați primit impresii noi din fiecare lecție și totul a fost bine. Dar apoi, după un timp, totul a devenit întunecat pentru tine și ai început să te îndepărtezi pentru că lumina superioară a început să te afecteze și să-ți arate că nu semeni cu ea și că ești foarte departe de ea.

Aceasta înseamnă că strălucește pentru tine, dar simți că ești coborât, că nimic nu te interesează, că viața se diminuează și nimic nu mai este atrăgător. Te simți ca un ciudat și că în general totul din jur este total dezgustător. Acestea sunt implicațiile trezirii luminii superioare pe care ați provocat-o prin studiul vostru.

Aţi simțit asta după un an. Am simțit-o după două săptămâni. Îmi amintesc asta de parcă s-ar fi întâmplat astăzi. Este o stare teribilă. Dar în același timp, este o stare foarte interesantă. Când o simte pentru prima dată, o persoană nu știe ce este, pentru ce este și de ce.

Deci ce urmeaza? Vine apoi un moment de muncă foarte serioasă asupra ta. Nu vei mai fi tras sau împins înainte de dulcegării sau de lovituri ușoare din spate. Va trebui să te forțezi să mergi înainte, să înveți sistematic, iar apoi treptat întunericul se va estompa.

Succes!! Principalul lucru este munca zilnică minuțioasă. Cel care urmează calea, va birui.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 6/23/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed