Cum putem verifica dacă Creatorul este binevoitor?

Baal HaSulam, „Shamati”, 34, „Profitul pământului”: Se știe din cărți și de la autori că Creatorul este binevoitor. Aceasta înseamnă că îndrumarea Lui apare celor inferiori ca bună și care face bine, şi acest lucru trebuie să-l credem.

Noi nu simțim asta, dar aceasta este o precondiție dacă dorim să avansăm.

Prin urmare, atunci când cineva examinează comportamentul lumii și începe să se examineze pe sine sau pe alții, cum suferă ei sub Providență în loc să se încânte, așa cum se potrivește Numelui Său – Bunul care face bine – în această stare, îi este greu să spunǎ că Providența se comportă într-un mod bun și face bine și o împarte din abundență.

Întrebare: Cum putem simți asta?

Rǎspuns: Nu ar trebui să blestemăm nimic în lume și nici pe Creator, din cauza răului pe care îl vedem, ci să stabilim de ce îl vedem și atunci vă veți da seama că vedeți lucrurile în acest fel în funcție de corupția voastră. Acesta este un paradox. Când văd că oamenii se raportează la mine sau unii la alții într-un mod rău, trebuie să spun că este pentru că eu nu sunt corectat. În general, trebuie să văd o imagine absolut ideală în fața mea, care este făcută doar din atribute de bunătate, iubire și conexiune reciprocă.

Cum poate fi asta? Mi se spune pentru că am atributele opuse, contrare și ar trebui să le schimb, iar atunci lumea cumplită în care trăim se va transforma în rai.

Întrebare:  Nu te deranjează că trebuie să crezi că Creatorul este binevoitor?

Rǎspuns:  Sǎ crezi nu înseamnă că închid ochii și cred că această lume este absolut ideală și că numai eu o văd ca fiind coruptă. Trebuie să accept că Creatorul este binevoitor ca o precondiție a activității mele, ca să mă corectez, astfel încât să fiu sigur că voi atinge această stare.

Întrebare: Aceasta înseamnă că există o stare și există îndoieli? Și toate acestea trăiesc în interiorul meu?

Rǎspuns:  Da, așa avansăm.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 12/15/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: