Cum realizăm libertatea de alegere?

Întrebare: Ați spus că totul se dezvoltă în conformitate cu un anumit program și, în același timp, ați vorbit despre libertatea de alegere. Nu este o contradicție aici?

Răspuns: Nu, într-adevăr există un program general de dezvoltare care se referă la întreaga umanitate și unul particular de dezvoltare, care se referă la fiecare om în parte. Totuși, poți merge în direcția care îți este destinată, fie împotriva dorinței tale, fiind împins de la spate, prin suferințe, la fel ca un animal, fie avansând rapid, într-un mod conștient, ca o ființă umană. În aceasta constă deosebirea.

Libertatea de alegere reprezintă alegerea independentă și conștientă de a te mișca înainte, pe calea dezvoltării accelerate. Ea nu există pentru toată lumea. Dar, când alegi să te miști și să avansezi independent, determini singur tot ceea ce percepi pe drum și atunci totul se simte total diferit.

Întrebare: Orice om însă, vrea să fie liber. Există libertatea de a vorbi, libertatea presei și așa mai departe.

Răspuns: Toate acestea nu există de fapt. La nivelul lumii noastre totul este hotărât de la început. Totuși, noi discutăm despre dezvoltarea spirituală a unei persoane, dezvoltare în cadrul căreia el poate avansa doar realizând libertatea de alegere.

Întrebare: Atunci cum este posibil să-mi aleg partenerul sau profesia într-un mod corect? Vorbește înțelepciunea Cabalei despre toate acestea?

Răspuns: Nu, dar dacă studiezi înțelepciunea Cabalei și începi să avansezi conștient și independent spre implementarea mediului tău (prin grup, profesor, metodă), atunci apare și libertatea ta de alegere.

Însă ea în sine nu există! De fapt, eu sunt un egoist și, în orice moment caut să vad unde îmi este cel mai bine, cum să obțin un beneficiu cât de mic sau să profit cât mai mult. Aceasta nu este libertate, ci o goană de câine în căutarea unui os pe drum.

Întrebare: Ce este acest sistem care, pe tot parcursul vieții, ne aranjează tot felul de probleme și lovituri, doar pentru ca noi să începem să gândim și să reflectăm asupra sensului vieții?

Răspuns: Acesta este sistemul general al conexiunilor dintre părțile sale. De aceea, noi, toți oamenii, ne determinăm soarta unul altuia.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 9/27/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: